Basketbol

Tebligat değil, bilgilendirme

11 Haziran 2014 Çarşamba 13:57 - Son Güncelleme 11 Haziran 2014 Çarşamba 14:52

TBF, olaylı GS Liv Hospital - FB Ülker maçıyla ilgili açıklama yaptı.

Basketbol Federasyonu, Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker'i yenerek seride durumu 2-2'ye getirdiği Beko Basketbol Ligi final serisi dördüncü maçıyla ilgili açıklama yaptı.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradoviç'e tartışmalara neden olan bir tebligat yapılmadığı, ilgi disiplin maddesinin yazılı olduğu bir kağıdın fotokopisinin verildiği bildirildi.

Galatasaray'dan olaylarla ilgili savunma istendiği de belirtilen açıklamada, skorboarda yakışıksız ifadeler yazan şirketin akreditasyonunun da iptal edildiği duyuruldu.

DÜNYA KUPASI İLE İLGİLİ HER ŞEY BURADA!

Açıklama şöyle:

"Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Liv Hospital ve Fenerbahçe Ülker arasında Abdi İpekçi Arena’da oynanan Beko Basketbol Ligi Final Serisi 4. karşılaşması ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak spor kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü’nün iki teknik faul sonrası diskalifiye edilmesi ile ilgili olarak TBF tarafından kendilerine herhangi bir yazılı tebligat yapılmamış, bilgilendirme amacıyla kişisel bir girişimde bulunulmuştur.

Karşılaşmanın hemen sonrasında TBF Ligler Direktörü tarafından Fenerbahçe Ülker Genel Menajeri Mirsad Türkcan ve İdari Menajeri Cenk Renda’ya, Ligler Yönergesi hükümleri gereği iki teknik faul sonrası diskalifiye olan başantrenörün bir sonraki maçta görev yapamayacağı maddesi hatırlatılmış ve yardımcı olunması amacıyla ilgili maddenin fotokopisi çekilmek sureti ile kendilerine bir kopyası verilmiştir.

Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Galatasaray Liv Hospital seyircisinin küfür içerikli tezahüratları, sahaya yabancı madde atılması sonucunda üç uyarı anonsunun yapılması ve hakemlerin soyunma odasına gitmesine neden olan olayların neticesinde Galatasaray Liv Hospital kulübünün yazılı savunması talep edilmiştir.

TBF Disiplin Kurulu, 24 saat içerisinde teslim edilecek savunmayı değerlendirerek kararını en kısa sure içerisinde açıklayacaktır.

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker arasında oynanan karşılaşmanın ardından skor tabelasında, Fenerbahçe Kulübü ve oyuncularını rencide edecek ifadelerin kullanılması nedeni ile, Galatasaray Kulübü tarafından görevlendirilen skor tabelasının yönetiminden sorumlu şirketin akreditasyonu iptal edilmiştir.

Bir sonraki karşılaşmada benzer olayların yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması sağlanacaktır.
Spor kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz