Basketbol

Uluğ: "Savunmayla sonuca gittik"

05 Mart 2016 Cumartesi 21:10 - Son Güncelleme 05 Mart 2016 Cumartesi 22:53

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Uluğ, Trabzonspor MP galibiyetini yorumladı.

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Yağızer Uluğ, Spor Toto Basketbol Ligi'nde Trabzonspor Medical Park'ı 85-74 yendikleri maçta etkili savunmalarıyla sonuca gittiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Uluğ, ikinci çeyreğin başından itibaren daha iyi savunma yaparak maçın kontrolünü ele geçirdiklerini anlattı. Uluğ, "Sadece ilk periyotta rakibin dış atışlarda etkili olan oyuncularını savunmakta zorlandık. Etkili skorerleri var. Daha sonra istediğimiz savunma sertliği oluşturduk. Kalan sürede de bunu sürdürebildik. Oyuna giren tüm oyuncular aynı seviyede katkı verdi" diye konuştu.

Ligde orta sıralarda yer aldıklarını belirten Uluğ, "Play-off'a iyi bir noktadan girmek için son ana kadar mücadele edeceğiz. Ligde 6. sıraya ulaşabilmek için deplasman galibiyeti gerekiyor. Önümüzde 10 tane zor maç var. Geçen hafta ligde son sırada bulunan takıma kaybettik. Telafi etmek için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kandemir: "Maçı ikinci periyotta kaybettik"

Trabzonspor Medical Park Başantrenörü Ahmet Kandemir ise play-off'a kalma açısından maçın kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Maça iyi başladık ancak ikinci periyotta Beşiktaş Sompo Japan hızlı gelerek oyun dengemizi bozdu. Bugün oyun kuruculardan pek verim alamadık. İkinci yarıda daha iyi hücum yapabilirdik. Biz maçı ikinci periyotta kaybettik. Biraz kırılgan bir yapıdaydık. Beşiktaş Sompo Japan'ın uzun oyuncuları iyi. Lampe'nin ikinci periyottaki performansı bizim dengemizi çok bozdu. Bizim için önemli olan play-off'a kalmak. Bu mağlubiyet bizi bu hedeften uzaklaştırmayacak."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz