Basketbol

Vesely'nin Fenerbahçe Beko kariyeri

22 Haziran 2022 Çarşamba 12:04 - Son Güncelleme 22 Haziran 2022 Çarşamba 21:06  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe Beko ile Jan Vesely'nin yolları ayrıldı. 2014 yılında sarı lacivertli formayı giyen Çek yıldız, kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Vesely, Fenerbahçe formasıyla 8 sezonda 10 kupa sevinci yaşadı.

Jan Vesely, Fenerbahçe Beko'ya veda etti.

Çek yıldızın 5 Ağustos 2014'te başlayan sarı lacivert hikayesi, 21 Haziran 2022'de sona erdi.

1990 doğumlu Jan Vesely, 19 yaşında Partizan forması ile Euroleague tecrübesi edindi.

Sırbistan'da 2 sezon geçiren Çek yıldız, NBA draftı sonrası Okyanus ötesi kariyerine başladı.

Washington Wizards ve Denver Nuggets formalarıyla 3 sezon geçiren genç oyuncu, NBA'de aradığını bulamadı.

Vesely'nin bir sonraki durağı Obradovicli Fenerbahçe oldu.

2014-2015 sezonunda sarı lacivertli formayı giymeye başlayan Çek yıldız, ilk sezonunda Euroleague'de Dörtlü Final heyecanı yaşadı.

Pota altında Ekpe Udoh ile harika bir ortaklık kuran Vesely, 2016'da Euroleague'de final oynayan, 2017'de ise İstanbul'da şampiyon olan kadronun en önemli isimlerinden oldu

Avrupa basketbolunda Obradovic ile öne çıkan Fenerbahçe, üst üste 5 sezon Dörtlü Final oynarken, Jan Vesely 2018-2019 sezonunda Euroleague'in en değerli oyuncusu seçildi.

Fenerbahçe'ye transfer olduğu dönemde fizik gücüyle öne çıkan Vesely, Obradovic ile geçirdiği sezonlarla adeta uzun rotasyonunda bir oyun kurucuya dönüştü.

Enerjisinin yanına pasör ve şutör özellikleri de ekleyen Çek yıldız, Avrupa'nın en iyi uzunlarından birine dönüştü.

Bjelica, Bogdanovic, Udoh, Guduric, Melli, Wanamaker gibi isimler NBA'in yolunu tutarken sarı lacivertli formayı giymeye devam eden Vesely, taraftarın da büyük sevgisini kazandı.

2020 yılında Obradovic'in ayrılığı sonrasında da Fenerbahçe ile yola devam eden Vesely, Kokoskov ve Djordjevic dönemlerinde de etkili performansını sürdürdü.

Yaşadığı sakatlıklardan iyi bir şekilde dönmeyi başaran Çek yıldız, Ataşehir tribünlerini "Uçalım Vesely" tezahüratlarıyla coşturmaya devam etti.

Son olarak ING Basketbol Süper Ligi finalinde sarı lacivertli formayı giyen Vesely, son 2 sezonun Euroleague şampiyonu Anadolu Efes karşısında takımının kazanmasında büyük pay sahibi oldu.

Yıldız oyuncu, 8 sezonluk Fenerbahçe kariyerine 1 Euroleague, 4 Türkiye Süper Ligi, 3 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğuyla nokta koydu.

Vesely'nin ayrılığıyla birlikte Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonu kadrosundan takımda kalan tek isim Melih Mahmutoğlu oldu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz