Basketbol

VİDEO | Darüşşafaka Doğuş'a iki dev!

07 Temmuz 2015 Salı 11:50 - Son Güncelleme 07 Temmuz 2015 Salı 12:42

Yeşil-siyahlılar, Ender Arslan ve Oğuz Savaş ile resmi sözleşme imzaladı.

Basketbol Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş, milli oyuncular Ender Arslan ve Oğuz Savaş ile resmi sözleşme imzaladı.

Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda düzenlenen ve Darüşşafaka Doğuş Basketbol Yönetici İbrahim Kutluay ve başantrenör Oktay Mahmuti'nin de katıldığı törende, Ender Arslan 2, Oğuz Savaş da 3 yıllık resmi sözleşmeye imza attı.

Törende konuşan İbrahim Kutluay, THY Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde ettikten sonra güçlü bir kadro kurmaya çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda rekabetçi, mücadeleci ve hem Avrupa Ligi'nde hem de Türkiye Ligi'nde üst sıraları hedefleyen bir takım oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu anlamda da Ender ve Oğuz ile kadromuzu güçlendirip, ileriye dönük bir yapılanma için çalışma yaptık. Türk basketbolunda uzun yıllardır hizmet etmiş iki arkadaşımızla sözleşme imzaladığımız için çok mutluyuz. Amacımız bu sene ilk defa katılacağımız Avrupa Ligi'nde elimizden gelenin en iyisini yapıp, öncelikli olarak gruptan çıkmak ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı.

Oktay Mahmuti de geçen sezon Basketbol Süper Lig'nde normal sezonu üçüncü sırada bitirdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bizim için keyifli bir sezon geçti. Avrupa Ligi'nin yeni sezon için bize 'wildcard'ı vermesi, bizim için çok önemli oldu. Türk basketbolu Avrupa'da yükselen bir değer. Avrupa Ligi'nde mücadele etmek hem keyifli hem de sorumluluk gerektiren bir durum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sadece kulübümüzü değil, Türkiye'yi de en iyi şekilde temsil etmek adına en iyi performansımızı ortaya koyacağız. Yine bir takım değerlerden ödün vermeden, bir kimlik oluşturmaya çalışacağız. Bu doğrultuda transfer çalışmalarımıza başladık. Birçok oyuncuyla temas halindeyiz. Şimdi de çok kaliteli iki oyuncuyla sözleşme imzalıyoruz. Ender ve Oğuz sadece oyunlarıyla değil, kişilikleriyle de örnek iki sporcu."

- Ender: "İnşallah önemli işlere imza atacağız"

Ender Arslan ise çok köklü ve büyük hedefleri olan bir takıma transfer olduğunu vurgulayarak, "Buraya geldiğim için çok mutluyum. İnşallah bu sezon hep birlikte çok çalışıp, önemli işlere imza atacağız. Hem Avrupa Ligi hem de Türkiye Ligi'nde önemli hedeflerimiz var. Avrupa Ligi'nde mücadele etmek bizim için çok önemli. Darüşşafaka Doğuş'un bu ligde uzun yıllar olacağına ve önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. İnşallah biz de bu başarıların içinde olup, kulübün tarihinde önemli bir yer ediniriz" diye konuştu.

Oğuz Savaş da Darüşşafaka Doğuş'un geçen sezon Basketbol Süper Lig'inde yaptığı çıkışı bu sezon Avrupa Ligi'nde yakalamak istediklerini belirterek, "Ben de bu hedefler çerçevesinde elimden gelen en büyük katkıyı vermeye çalışacağım. İnşallah önemli başarılar yakalarız. Bu başarılarda bizim de adımız geçerse çok mutlu oluruz. Öyle olması için de elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu, Fenerbahçe Ülker'de sözleşmesinin uzatılmamasıyla ilgili bir soru üzerine, "Çok uzun yıllar Fenerbahçe'de oynadım. Fenerbahçe'ye gittiğimde neredeyse çocuktum. 9 sene oynadım ama şu an da böyle bir karar almam gerekiyordu. Aldığım karardan da çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz