Basketbol

Yağızer Uluğ'dan galibiyet yorumu

06 Şubat 2016 Cumartesi 20:39 - Son Güncelleme 06 Şubat 2016 Cumartesi 18:42

Beşiktaş Sompo Japan başantrenörü Uluğ, Yeşil Giresun maçını değerlendirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Akın Çorap Yeşil Giresun Belediyespor'u 87-68 mağlup eden Beşiktaş Sompo Japan'in başantrenörü Yağızer Uluğ, ikinci devrede baskıyı artırıp topu paylaşmaya başlayınca istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Uluğ, maçın ilk yarısında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'un oyun kontrolünü elinde tuttuğunu, devreden sonra ise baskıyı artırarak, oyun temposunu sağladıklarını kaydetti.

Uluğ, ikinci devrede savunma direncini artıran ve oyun kontrolünü eline alan oyuncularını kutlayarak, "Baskıyı artırıp, koşmaya ve topu paylaşmaya başlayınca her zaman uygulamaya çalıştığımız oyunu ortaya koyduk. Maç sonunda da rakibin direnci kırdık ve oyunu ele geçirdik" dedi.

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor cephesi

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor Başantrenörü Ahmet Kandemir ise ağır bir gribal enfeksiyon geçiren Doron Perkins ve Kristijan Nikolov'a maçta yer veremediklerini belirterek, maçı tek oyun kurucuyla götürmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

İlk devrede oyunu yönlendiren taraf olduklarına vurgu yapan Kandemir, "İkinci devrenin başlamasıyla arka arkaya yediğimiz basketler, bizi demoralize etti ve savunma konsantrasyonumuzu kaybettik. İkinci devre oyundan çok düştük, rakibimiz ise bu yarıdaki oyunuyla maçı hak etti. Maçı kaybedebilirsiniz ama devresini bu kadar iyi oynadığımız bir maçı bu kadar da çok rahat kaybetmememiz gerekirdi bunu da kendi içimizde değerlendireceğiz" şeklinde görüş bildirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz