Basketbol

Yeşilgiresun Belediye galibiyetle başladı

08 Ekim 2017 Pazar 16:36 - Son Güncelleme 08 Ekim 2017 Pazar 22:31

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Yeşilgiresun Belediyespor, sahasında Muratbey Uşak'ı 64-61 yendi.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde rakibine oranla daha organize bir oyun sergileyen konuk ekip, periyodu 21-15 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci periyodunda Yeşilgiresun Belediyespor, Enes Berkay Taşkıran'ın sayısıyla 16. dakikada farkı 1'e (22-23) indirdi. Çeyreğin kalan bölümünde skordaki üstünlüğünü koruyan Muratbey Uşak, soyunma odasına 31-27 önde gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan Yeşilgiresun Belediyespor, 22. dakikada Boynton'un sayısıyla maçta ilk kez öne geçti: 34-33. Periyodun son bölümünde Tayfun Erülkü'nün serbest atışlardan bulduğu sayılarla skorda yeniden öne geçen konuk ekip, final çeyreğine 42-40 önde girdi.

Son periyotta Yeşilgiresun Belediyespor, James'in sayısıyla 32. dakikada skoru 44-42'ye getirerek yeniden öne geçti. Kalan bölümde üstünlüğünü sürdüren ev sahibi ekip, salondan 64-61 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu, Yeşilgiresun Belediyespor'da 18 sayı üreten Boynton oldu. Ev sahibi ekipte James de 17 sayı kaydetti.

Salon: Giresun 19 Eylül

Hakemler: Ali Serkan Emlek, Ziya Özorhon, Serhat Büker

Yeşilgiresun Belediyespor: Boynton 18, James 17, Enes Berkay Taşkıran 12, Efe Beşok, Nikolov, Gagic 8, Dusan Cantekin 2, Marinkovic 7, Erkan Yılmaz

Muratbey Uşak: Hamilton 10, Mutlu Akpınar 6, Şafak Edge 3, Dorsey 5, Mutlu Demir, Tayfun Erülkü 2, Markota 10, Miles 13, Miller 12

1. Periyot: 15-21

Devre: 27-31

3. Periyot: 40-42

Beş faulle çıkan: 39.54 Miles (Muratbey Uşak)

Basketbolda maçın ardından 

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında sahasında Muratbey Uşak'ı yenen Yeşilgiresun Belediyespor'un başantrenörü Mihailo Uvalin, "Son periyotta skoru yakaladık, ne yapıp edip maçı kazandık." dedi.

Uvalin, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yeni bir takım oldukları için zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Zor bir maç oynadıklarını belirten Uvalin, "Hosley oyunda yoktu, bu yüzden de zorluklar çıktı. Oyuncularımız eksik olduğu için biz de başka planlar denedik ve elimizden gelinin en iyisini ortaya koyduk, koymak zorundaydık. Çok zor bir mücadeleydi ama yine de kazanmayı başardık." diye konuştu.

Uvalin, Muratbey Uşak'ın kaliteli bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Son periyotta skoru yakaladık ne yapıp edip maçı kazandık. Yeni oyuncularımız var, çok çok genç oyuncularımız var. Bu tarz bir maç için yeterli tecrübesi olmayan oyuncularımız vardı ama herkes elinden gelenin en iyisini gösterdi ve sonunda kazandık." ifadelerini kullandı.

Muratbey Uşak cephesi

Muratbey Uşak Başantrenörü Ozan Bulkaz ise uzun oyuncuları Solomon'un sakatlığından dolayı istedikleri düzende oynayamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Dört periyot oyunun içindeydik, çoğunlukla da öndeydik. Oyuncularım iyi mücadele etti, istedi ama birkaç top galibiyeti belirledi. Sezon başı, hatalarımızı düzeltip evimizdeki iki maçı kazanarak devam etmek istiyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz