Basketbol

Zach Hankins Galatasaray'da

04 Ağustos 2020 Salı 16:58 - Son Güncelleme 04 Ağustos 2020 Salı 17:10  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı, ABD'li pivot Zach Hankins'i kadrosuna kattığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Zach Hankins ile bir yıllık sözleşme imzalandı.

Kulüpten yapılan açıklamada, 27 Temmuz 1996, Michigan doğumlu 2.11'lik oyuncu için, "Oyuncumuza hoş geldin dileklerimizi iletir, sağlık ve başarı dolu bir sezon temenni ederiz." denildi. 

Sarı-kırmızılı ekipten Zach Hankins'in transferiyle ilgili yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

"Zach Hankins, 27 Temmuz 1996, Michigan doğumlu oyuncu 2.11 cm boyunda. Kolej kariyerine NCAA Division II takımlarından Ferris State ile başladı. Üç yıl formasını giydiği Ferris State ile 2018'de şampiyonluk yaşarken sezonu 15.1 sayı, 9.7 ribaund ve 3.3 blok ortalamalarıyla tamamladı ve Yılın Oyuncusu seçildi. 

Kolejdeki son yılı için Ferris State'ten ayrılarak Division I takımlarından Xavier'e transfer oldu. 10.6 sayı, 5.2 ribaund ve 1.5 blok ortalamaları yakaladığı son yılının ardından profesyonel kariyerine başlangıç için Avrupa'nın yolunu tuttu.

Avrupa'daki çaylak sezonu için Temmuz 2019'da CEZ Nymburk ile sözleşme imzaladı. Basketball Champions League'de de forma giyen oyuncu sezonu 11.1 sayı, 6.8 ribaund ve 2.3 blok ortalamalarıyla tamamladı ve etkileyici bir çaylak yılını geride bıraktı. Mayıs 2020'de İsrail'de devam eden sezonu tamamlamak için Maccabi Rishon ile sözleşme imzaladı. Bir diğer yeni transferimiz Alex Hamilton ile aynı formayı giyerken görev aldığı dört maçta 11.5 sayı, 7.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamaları yakalayarak Maccabi Rishon'u İsrail Ligi'nde finale taşıyan isimlerden biri oldu.

Saha içindeki enerjisi ve hırsıyla ön plana çıkan Zach Hankins, tam sahayı hızlı şekilde koşabilmesi ve çember koruyuculuğuyla da dikkat çekiyor. Oyuncumuza hoş geldin dileklerimizi iletir, sağlık ve başarı dolu bir sezon temenni ederiz. "

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz