Basketbol

"Zor bir süreç yaşıyoruz. Burası revir gibi"

03 Şubat 2018 Cumartesi 20:42 - Son Güncelleme 03 Şubat 2018 Cumartesi 20:48

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 17. haftasında konuk ettiği Darüşşafaka'ya 89-77 mağlup olan Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Oktay Mahmuti, karşılaşma içinde yaşadıkları sakatlıkların oyunlarını etkilediğini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mahmuti, takımdaki eksiklere dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Hendrix'in bir sakatlığı vardı. O olmayınca uzun bölgede eksik kaldık. Mehmet Yağmur da karşılaşmada kendini iyi hissetmeyince, 6 oyuncuyla oynamak zorunda kalıyorsunuz. Zor bir süreç yaşıyoruz. Burası revir gibi ve bunun üstesinden gelmek lazım. Oyuncular bunlar, gidebileceğimiz yere kadar gidiceğiz. Bazı yerlerde kalite eksikliği var. Zaten bir sürü eksik var. Bunlar da üstüne gelince kolay olmuyor. Bunları Darüşşafaka'nın galibiyetine gölge düşürmek için anlatmıyorum. Dertlerimiz bizim dertlerimiz ve bu dertlerden kurtulmamız lazım."

"Bu bizim için utanç verici bir mağlubiyet"

Sarı-kırmızılı oyuncu DaJuan Summers ise sahada çok yetersiz olduklarını ifade ederek, "Bu bizim için utanç verici bir mağlubiyet. Bu ligde kazanmak istiyorsak 40 dakika boyunca mücadele etmek zorundayız." diye konuştu.

Darüşşafaka cephesi

Darüşşafaka Başantrenörü David Blatt, karşılaşmanın büyük bölümünde iyi mücadele ettiklerini dile getirdi.

Hafta içinde Galatasaray Odeabank ile bir maç daha oynadıklarını hatırlatan Blatt, şu değerlendirmede bulundu:

"Çarşamba günü Galatasaray Odeabank'a karşı önemli bir maça çıkmıştık ama onlar gruptan çıkma ümitlerini kaybetmişlerdi. O karşılaşmada sanki ikinci yarı maçı aceleye getirdiğimizi hissetmiştim. Bugün Galatasaray'ın karşılaşmaya daha motive çıkacağını düşünüyorduk. Ama çarşamba günü hangi takım çıktıysa sahaya öyle çıktık aynı görüşle oynadık ve kazandık. Oyuncularım maçın büyük bölümünde iyi savaştılar. Bence Galatasaray Odeabank iyi bir takım, sakat oyuncular kadroya geri dönebilirse şu andaki pozisyondan daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum."

Yeşil-siyahlı basketbolcu Stanton Kidd de etkili bir oyun ortaya koyarak, önemli bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz