Basketbol

AGÜ, Bourges Basket'i boş gönderdi

28 Ocak 2015 Çarşamba 20:55 - Son Güncelleme 29 Ocak 2015 Perşembe 01:58

Abdullah Gül Üniversitesi, sahasında Fransa'nın Bourges Basket takımını yendi.

Basketbolda, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 11. hafta maçında Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), sahasında Fransa'nın Bourges Basket takımını 77-73 mağlup ederek, üst tura çıkma şansını sürdürdü.

Maça taraftarının desteğiyle iyi başlayan Abdullah Gül Üniversitesi, ilk periyodu 28-21 önde tamamladı. İkinci periyotun sonlarına doğru rakibinin üst üste bulduğu sayılara engel olamayan kırmızı-beyazlı takım devreye geride girdi: 36-38.

Üçüncü periyoda taraftarının desteğiyle hırslı başlayan ev sahibi takım bu bölümde ABD'li basketbolcusu Whalen'in de etkili oyunuyla maçın son çeyreğine 56-54'lük üstünlükle girdi.

Son derece çekişmeli geçen karşılaşmanın 4. periyotunda da rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen Abdullah Gül Üniversitesi, karşılaşmayı 77-73 kazandı.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 22 sayıyla Abdullah Gül Üniversitesi'nden Sanders oldu.

Salon: Kadir Has

Hakemler: Maka Kupatadze (Gürcistan), Andrada Monika Csender (Romanya), Mila Cavara (Bosna Hersek)

Abdullah Gül Üniversitesi: Pınar Demirok, Whalen 15, Kaltsidou 3, Khomenchuk 2, Wright 14, Sanders 22, Mazic 6, Marginean 15, Esra Ural

Bourges Basket: Bernies, Salagnac 11, Tchatchouang 8, Miyem 7, Dumerc 18, Ciak 16, Tolo 6, Leedham 5, Jannault-Lo 2

1. periyot: 28-21

Devre: 36-38

3. periyot: 56-54

Maçın ardından

Avcı: "Üst tur şansımızı devam ettirdik"

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 11. maçında, sahalarında Fransa'nın Bourges Basket takımını yenerek, üst tur şanslarını devam ettirdiklerini söyledi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, taraftarları önünde galip gelerek, onları mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Üst düzey performans ortaya koyarak, maçı kazanmayı başardıklarını vurgulayan Avcı, şöyle devam etti:

"Bizim için 'tamam mı devam mı' maçıydı. Avrupa Ligi'nde üst tur umutlarımızı devam ettirebilmemiz için kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. Kaybetseydik bu sezon Avrupa Ligi defterini kapatıyorduk. Bourges Basket maçını kazanarak üst tur şansımızı devam ettirdik. Bu grupta iki basit maç kaybederek kendimiz şansımızı zora sokmuştuk. Şimdi de de telafi etmek için uğraşıyoruz. Birinci ayağı hallettik, önemli ikinci ayağı var. İtalya'ya deplasmana gideceğiz yüzde 100 kazanmamız gerekiyor. Bence yapabilecek potansiyelimiz var."

Taraftarlara karşılaşmadaki desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcı, "Bugün taraftarımız da çok iyiydi, evimizde kendimizi çok rahat hissediyoruz" diye konuştu.

Bourges Basket cephesi

Bourges Basket Başantrenörü Valerie Garnier ise kazanmayı çok istedikleri bir maçtan mağlup ayrılmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Abdullah Gül Üniversitesi'ni galibiyetten dolayı tebrik eden Garnier, "Buraya kazanmak için gelmiştik ama maalesef başaramadık. Rakibimiz çok iyi oynadı. Oyuncularım da iyi mücadele ortaya koydu, Maçın bazı bölümlerinde hatalar yaptık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Abdullah Gül Üniversitesi'ne bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

Sıradaki Haber
Mersin B. Belediyesi yenildi ama...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz