Basketbol

AGÜ Spor evinde kaybetti

27 Ocak 2016 Çarşamba 20:05 - Son Güncelleme 27 Ocak 2016 Çarşamba 20:45

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu'nda AGÜ Spor, Nadezhda'ya mağlup oldu.

Basketbolda FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 12. hafta maçında Abdullah Gül Üniversitesi, Rusya'nın Nadezhda takımına 75-67 yenildi.

Karşılaşmaya tutuk başlayan Abdullah Gül Üniversitesi ilk periyodu 17-10 geride tamamladı. İkinci çeyrekte de etkisiz kalan ev sahibi takım soyunma odasına 19 sayı farkla 40-21 geride gitti.

Üçüncü periyotta taraftarının desteğiyle etkili olan ve 27 sayı bulan Abdullah Gül Üniversitesi farkı 11'e indirdi: 48-59. Son periyotta rakibinin üstünlüğüne engel olamayan Abdullah Gül Üniversitesi, karşılaşmayı 75-67 kaybetti.

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 20 sayıyla Abdullah Gül Üniversitesi'nden Dimitrakou oldu.

Maç sonu açıklamaları

Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu 12. hafta maçında Rusya'nın Nadezhda takımı karşısında aldıkları 75-67'lik yenilgiye ilişkin, "Bu sonuçla ilk 4 şansımız bitti gibi" dedi.

Avcı, maçın ardından katıldığı basın toplantısında, iç sahada maç kaybetmenin üzüntü verici olduğunu söyledi.

Kazanmaları gereken maçta yenildiklerine dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

"Çok güçlü bir takıma karşı oynadık. Bizim grubun liderliğine oynayan bir takım. İlk yarıda savunmada çok kötüydük. İkinci yarıdaki etkinliğimiz ilk yarıda yediğimiz sayıları kapatmaya yetmedi. İkinci yarıda iyi oynadık. Savunma ve hücumda yapmak istediklerimizi gerçekleştirdik. Bu sonuçla ilk 4 şansımız bitti gibi. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Kupası'na katılmak, şansımız da bayağı yüksek. Önümüzdeki maçlara bakacağız."

Nadezhda cephesi

Nadezhda Başantrenörü Roberto Iniguez ise deplasmanda önemli galibiyete imza attıklarını ifade etti.

 

Iniguez, "İlk yarıda çok iyi oynadık ve sayı olarak büyük fark yakaladık. İlk yarıdaki etkili oyunumuzla maçı kazandık. İkinci yarıda hücumda iyiydik ancak savunmadan çok memnun değilim. Bugünkü oyundan genel olarak mutluyum" ifadelerini kullandı.

Salon: Kadir Has

Hakemler: Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Matej Spendl (Slovakya), Michele Rossi (İtalya)

Abdullah Gül Üniversitesi: Hodges 4, Pınar Demirok 1, Gray 12, Sanders 14, Dimitrakou 20, Mazic 9, Bouthors 2, McCarville 5

Nadezhda: Robinson 11, Zhedik 12, Kirilova 10, Beglova 6, Cruz 8, McBride 8, Bonner 15, Anoikia 5

1. Periyot: 10-17

Devre: 21-40

3. Periyot: 48-59

Beş faulle çıkan: 37.30 Cruz (Nadezhda)

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın rakibi Umana Reyer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz