Basketbol

"Artık sıra bize geldi"

08 Nisan 2015 Çarşamba 11:33 - Son Güncelleme 08 Nisan 2015 Çarşamba 11:40

Palazoğlu: ''Fenerbahçe bu kupayı artık hak ediyor''

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın oyun kurucusu Tuğba Palazoğlu, bu sezon telafisi olmayan maçlarda çok iyi performans ortaya koyduklarını, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde de bu karakteri ortaya koyarak başarılı olacaklarına inandığını söyledi.

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da 10-12 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Dörtlü Final organizasyonunda Türkiye'yi temsil edecek sarı-lacivertli takımda tecrübeli isimlerden Tuğba Palazoğlu, Olcay Çakır ve genç oyuncu Cansu Köksal hedeflerini anlattı.

Fenerbahçe'nin sezona başlarken büyük değişiklikler yaşadığını, antrenöründen oyuncusuna, bir arada oynamayı öğrenmeye çalıştıklarını kaydeden Tuğba, "İnişli çıkışlı bir dönem geçirdik, hala da oluyor. Ancak sonuçta istediğimiz her maçı aldık. Hedefimizdeki iki kupayı da kazandık. Sırayla gidiyoruz. En azından yolumuzdan şaşmadık. Telafisi olmayan maçlarda çok daha iyi performans gösterdik. Bu sezon buna inanıyor ve takıma güveniyorum. Oynayacağımız iki maçın da telafisi yok" diye konuştu.

Yarı finalde karşılaşacakları ZVVZ USK Prag'ın ev sahibi olma avantajını kullanacağını ifade eden Tuğba, rakiplerinin yenemeyecekleri bir takım olmadığını kaydederek, "İyi bir performans gösterip, takımca bütün sezon öğrendiklerimizden de bir şeyler çıkartarak Prag maçını alıp, sonra finali düşünmek istiyoruz" dedi.

"Artık sıra bize geldi"

Tuğba Palazoğlu, sarı-lacivertli takımın üst üste finallerde yer alarak şampiyonluk beklentisini artırdığını belirtti.

Galatasaray'ın da yatırım yaptığını ancak bir kez finalde yer alabildiğini anımsatan Fenerbahçeli oyuncu şöyle konuştu:

"Fenerbahçe, basketbol takımına çok yatırım yapıyor. Başarılı olmasını istiyor. Biz bundan gurur duyuyoruz. O yüzden biraz sabırsızlık oluyor. 'Artık sıra bize geldi' gibilerinden sabırsızlık yaratıyor. Tam olarak hiçbir şeyin sözünü veremeyiz ama Fenerbahçe bu kupayı artık hak ediyor."

Avrupa Ligi'nde ilk kez Dörtlü Final heyecanı yaşayacağını bildiren Tuğba, "Yaşım itibarıyla kazanacağım kupa sayıları azalıyor. Avrupa Ligi finali de hiç oynamadım. Benim kariyerimde bir ilki yaratacak bu durum, çok önemli. Hayatımda basketbol oynadığım sürece her şeyi bir kere en azından elde etmek istedim. Avrupa Ligi'nde böyle bir eksikliğim var. Umarım bunu da tamamlarım, kafam daha rahat bir şekilde ilerlerim" ifadelerini kullandı.

Çakır: "Dörtlü Final'e hazırız"

Fenerbahçe'nin altyapısından yetiştirdiği genç oyuncularından Olcay Çakır, Dörtlü Final'e hazır olduklarını kaydetti.

Son iki sezonda üst üste final oynadıklarını anımsatan Olcay, artık herkesin şampiyonluk istediğini dile getirerek, "İki sezondur istikrarlı bir şekilde finallerde yer aldık. Dörtlü Final'de en iyi takımlar olacak. İlk maçımız ev sahibi Prag ile olacak. Rakibimizin çok iyi oyuncuları var. Daha önce Ekaterinburg ile oynadık. Prag ekibi ve Dinamo Kursk bize biraz daha yabancı takımlar. O yüzden ilk maçımızda biraz daha zorluk çekeceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cansu Köksal'ın heyecanı

Sarı-lacivertli takımın altyapısında yetişen bir diğer genç oyuncusu Cansu Köksal, ilk kez yer alacağı bu büyük organizasyonda farklı bir heyecan yaşayacak.

Dörtlü Final öncesi takımdaki havanın iyi olduğunu anlatan Cansu, şunları söyledi:

"Çok heyecanlıyım. İki senedir final oynuyoruz. Bu yıl şampiyonluk hedefliyoruz. Avrupa Ligi'nde çok iyi mücadele ederek Dörtlü Final'e geldik. İlk maçı iyi bir şekilde kazanıp finale çıkmak istiyoruz. O maçı da kazanıp kupayla dönmemiz gerekiyor. Motivasyonumuzla iyi mücadele edeceğimize inanıyorum. Tabii ki atmosfer farklı olacak ama bizi çok fazla etkileyeceğini düşünmüyorum."

Cansu, Avrupa arenasında çıktığı maçlarda önemli tecrübeler kazandığını da sözlerine ekledi.

AA

Sıradaki Haber
"Avrupa şampiyonu olmaya gidiyoruz"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz