Basketbol

Çukurova Basketbol farklı kazandı

25 Şubat 2022 Cuma 01:02 - Son Güncelleme 25 Şubat 2022 Cuma 01:07  |  Kaynak : DHA

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası son 8 turu eşleşmesinin ilk maçında, deplasmanda Ukrayna temsilcisi BC Prometey ile karşılaşan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, rakibini 86-67 mağlup etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle Bulgaristan'ın Plovdiv kentindeki Sile Complex'te oynanan maça; Jasmine Thomas, Yvonne Turner, Tiffany Hayes, Temi Fagbenle ve Kuanitra Holingsvorth 5'i ile başlayan ve ilk sayılarını Temi Fagbenle ile bulan Çukurova Basketbol, karşılaşmanın ilk 5 dakikasını 17-9 üstünlükle geçti. Rakip takımın hücumlarında iyi savunma yapan ve ribauntları toplayan ÇBK, ilk çeyreği 28-19 önde kapattı. İkinci periyottaki hızlı hücumları ve pota altındaki etkili oyunuyla farkı 16 sayıya kadar çıkaran turuncu-lacivertliler, soyunma odasına 45-34 üstünlükle gitti.

Etkili oyununu sürdürdüğü üçüncü çeyreğe 9-0'lık seriyle başlayan ÇBK, Jasmine Thomas'ın süre dolarken bulduğu 3 sayılık isabetiyle de karşılaşmanın son bölümüne 60-45 galip girdi. Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen'in de tribünden takip ettiği karşılaşmanın tüm bölümlerinde üstün bir oyun sergileyen Çukurova, rakibini 19 sayı farkla 86-67 yenip, rövanş mücadelesi öncesinde avantaj elde etti.

Öte yandan Çukurova formasıyla ilk kez resmi bir maçta görev alan ve 15 dakika 23 saniye parkede kalan Sloven oyun kurucu Nika Baric, 3 sayı, 3 ribaunt ve 2 asistlik performans sergiledi.

Çukurova Basketbol, rakibini 2 Mart Çarşamba günü Mersin'deki rövanş mücadelesinde konuk edecek. Servet Tazegül Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

Sıradaki Haber
ÇBK Mersin'in Avrupa mesaisi sürüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz