Basketbol

Fenerbahçe dev kupayı finalde kaybetti

16 Nisan 2017 Pazar 18:40 - Son Güncelleme 16 Nisan 2017 Pazar 21:59

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Rusya'nın Dinamo Kursk ekibine final maçında 77-63 yenildi. Dinamo Kursk, sezonu şampiyon tamamlarken, Fenerbahçe ikinci oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe; Parker, Lavender ve Quigley ile bulduğu basketlerle 4. dakikada 10-0 öne geçti. Sarı-lacivertli takıma McCoughtry'nin kaydettiği 7 sayıyla karşılık veren Dinamo Kursk, 5. dakikada skoru 10-7 yaptı. Fenerbahçe, Parker'in son andaki basketiyle ilk periyodu 18-17 önde bitirdi.

İkinci periyoda 9-1'lik seriyle başlayan Dinamo Kursk, 13. dakikada 26-19 öne geçti. Rus ekibi, yaptığı hücumları istediği gibi değerlendiremeyen ve savunmada da zorlanan sarı-lacivertli takım karşısında Ogwumike'nin kaydettiği basketle 16. dakikada farkı 10 sayıya (31-21) çıkardı. 

Fenerbahçe, sonradan oyuna dahil olan Pelin Bilgiç ve Parker ile ürettiği sayılarla 18. dakikada farkı bir sayıya (35-34) indirdi. Ancak son dakikada Ogwumike ve Prince ile üst üste basketler atan Dinamo Kursk, soyunma odasına 44-34 önde girdi.

Etkili mücadelesini karşılaşmanın ikinci yarısına da taşıyan Rus ekibi, 23. dakikada Cruz'un attığı basketle farkı 18 sayıya (54-36) kadar çıkardı. Fenerbahçe; Quigley, Parker ve Gruda'nın basketleriyle farkı hızla eritmeye çalışırken, son periyoda 62-55 Dinamo Kursk'un üstünlüğüyle girildi.

Final periyoduna iyi başlayan Fenerbahçe, Quigley'nin üç sayılık basketiyle 31. dakikada farkı 2 sayıya (62-60) düşürdü. Ancak daha sonra hücumda tutuk kalan ve iyi savunma da yapamayan sarı-lacivertli takım karşısında Cruz, Ogwumike ve Prince ile 15-0'lık seri yakalayan Dinamo Kursk, 39. dakikada skoru 77-60 yaptı. Rus ekibi, özellikle son periyotta çok kötü oynayan Fenerbahçe karşısından salondan 77-63 galip ayrılarak, şampiyon oldu.

Dinamo Kursk: 77 - Fenerbahçe: 63

Salon: DIVS

Hakemler: Jasmina Juras (Sırbistan), Fabiana Martinescu Badalan (Romanya), Marko Vuckovic (Slovenya)

Dinamo Kursk: Cruz 5, Prince 18, McCoughtry 20, Ogwumike 19, Ciak 5, Kirillova 3, Vadeeva 7, Logunova, Levchenko

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 4, Quigley 19, Lavender 7, Parker 18, Verameyenka 2, Gruda 5, Ayşe Cora, Pelin Bilgiç 8, Tuğçe Canıtez

1. Periyot: 17-18

Devre: 44-34

3. Periyot: 62-55

Şampiyon Dinamo Kursk kupasını aldı

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Fenerbahçe'yi yenerek şampiyon olan Rus takımı Dinamo Kursk, kupasını aldı.

Rusya'nın Ekaterinburg kentindeki DIVS Spor Salonu'nda yapılan Dörtlü Final sonunda düzenlenen törende, şampiyon Dinamo Kursk'a kupasını FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak verdi.

İkinci olan Fenerbahçe'ye ise madalyalarını FIBA Avrupa Komisyonu İkinci Başkanı Eleonora Rangelova takdim etti.

MVP McCoughtry

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final'in en değerli oyuncusu (MVP) şampiyon Dinamo Kursk'tan Angel McCoughtry oldu.

Final maçında attığı 20 sayıyla galibiyette önemli rol alan ABD'li basketbolcu, ödülünü FIBA Avrupa Genel Sekreteri Kamil Novak'ın elinden aldı.

Ödül töreni sonrasında büyük mutluluk yaşayan Dinamo Kursk takımı oyuncuları, sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştı.

Ekaterinburg 3. oldu

Rusya'nın Ekaterinburg şehrinde gerçekleşen Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi üçüncülük maçında, USK Prag ile UMMC Ekaterinburg karşılaştı. Maç sonunda Ekaterinburg takımı 3.lük elde etti.

Sıradaki Haber
Ekaterinburg, Avrupa üçüncüsü oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz