Basketbol

"Fenerbahçe tanıdığımız bir rakip"

19 Şubat 2015 Perşembe 13:44 - Son Güncelleme 19 Şubat 2015 Perşembe 13:47

''Bu turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Çok ciddi hazırlanacağız''

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde adını çeyrek finale yazdıran Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı, grup maçlarına kötü başladı, iyi bitirdi.

Kadın basketbolunda Avrupa'nın kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu olan FIBA Avrupa Ligi'nde geçen sezon şampiyonluk yaşayarak Türk sporunda bir ilki gerçekleştiren sarı-kırmızılı ekip, bu sezon istediği gibi bir başlangıç yapamasa da yeniden toparlanarak adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

Lige, Basket Lattes (59-66), Good Angels (67-68), Dinamo Kursk (68-72), USK Prag (43-72) ve Ekaterinburg (67-77) yenilgileriyle başlayarak beklentilerin altında bir performans ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, yaşanılan mali problemlere karşın toparlanmayı başararak son 7 maçının 5'ini kazandı.

A Grubu'nu 4. sırada tamamlayarak çeyrek finale çıkan Galatasaray Odeabank, organizasyonun son şampiyonu olarak son 8 takım arasında yerini aldı.

Rakip Fenerbahçe

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek finali, geride kalan sezon Sekizli Final'de olduğu gibi Türk derbisine sahne olacak.

Organizasyonun formatında yapılan değişiklikle, şampiyon olacak ekip bu sezon Dörtlü Final'de belli olacak ve Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe takımları son 4 takım arasında kendilerine yer bulabilmek için çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

Galatasaray Odeabank, FIBA Avrupa Ligi finalinde geçen sezon, ezeli rakibini yenerek kupayı müzesine götürmüştü.

Özyer: "Sistem oturdu ve çıkış yakalandı"

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, yaptığı açıklamada, sarı-kırmızılı kadın basketbol takımının inancını hiç yitirmeyerek çeyrek finale çıktığını söyledi.

Başantrenör Ekrem Memnun'un kadroya yeni katılan oyuncularla birlikte bir yapılanmaya gittiğini aktaran Özyer, "Sistem oturduktan sonra muazzam bir çıkış yakalandı. Belki sezona 5 yenilgiyle başladık ama takımımız inancı ve inatçılığıyla son 8 takım arasına kalmayı başardı" dedi.

Türkiye'de büyük rekabet içinde oldukları Fenerbahçe'ye karşı çeyrek final mücadelesi vereceklerini aktaran sarı-kırmızılı idareci, şunları kaydetti:

"Gerçekten çok ciddi bir rakiple oynayacağız. Bulunduğumuz noktaya gelirken hep eksik oyuncularla mücadele verdik. Yaşanılan sakatlıklar ve mali sıkıntılar, hedefimize ulaşmamızı engelleyemedi. Kalan bölüm için tahmin ediyorum yönetimimizin de katkılarıyla kadromuzdaki eksikleri tamamlayıp, hem ligde hem de Avrupa'da hedeflerimize ulaşabilmek için emin adımlarla yürüyeceğiz. Geçen yıl FIBA Avrupa Ligi'nin finalini oynadığımız rakibimiz Fenerbahçe'yle bu kez Dörtlü Final için karşılaşacağız. İki takım, Türk kadın basketbolunun değerini daha da yukarılara çekebilmek için mücadele verecek. Bu eşleşmeyle hem ülkemizde hem de Avrupa'da dikkatleri çekeceğiz. Keşke iki takımın da Dörtlü Final oynayabileceği bir durum olsaydı ama en azından bir Türk takımı orada bayrağımızı dalgalandıracak."

Özyer ayrıca, sarı-kırmızılı kulüpteki görev değişikliği sonrası basketbol şubesi sorumluluğuna getirilen yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm ile başantrenör Ekrem Memnun'un toplantı yapacağını aktarırken, "Bu toplantı sonunda, kadro takviyesiyle ilgili nasıl bir hamle yapılacağı belli olacak" ifadelerini kullandı.

Memnun: "Fenerbahçe tanıdığımız bir rakip"

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ilk hedeflerine ulaştıklarını belirtirken, çeyrek finaldeki rakipleri Fenerbahçe'nin de iyi tanıdıkları bir rakip olduğunu aktardı.

Grupta istedikleri gibi bir başlangıç yapamamaları nedeniyle ancak 4. sırada yer alabildiklerini dile getiren Memnun, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim rakip seçebilecek bir durumumuz yoktu. Kendi derdimizle uğraşıyorduk. İlk hedefimize ulaştık ancak ev sahibi avantajı da bu turda önemli. Artık yapacak bir şey yok. Rakip sahada bir maç kazanmamız lazım. Bu turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. Çok ciddi hazırlanacağız. Sakatlarımızı yetiştirmek için uğraşacağız. Fenerbahçe önemli bir takım ve bu eşleşmenin bizim için iyi tarafı tanıdığımız bir rakip olması."

Basketbol şubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm'le yapacağı görüşmeye de değinen Memnun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Takımdaki bazı sıkıntıların ortadan kaldırılması adına benim aktaracağım şeyler belli. Neticede oyuncuların kafasında soru işareti kalmayacak şekilde bir idari ortamın yaratılması gerekli. Yöneticilerimizin de iyi niyetle çalıştığını görüyorum. Şube sorumluluğu görevinden ayrılan Can Topsakal bir çözüm planı üzerinde çok uğraşıyordu. Oradan mı devam edilir yoksa farklı bir plan mı olur, öğreniriz. Büyük maliyetler gerekmiyor zaten. Takım olarak bütçemizin altındayız. Önemli olan kulübün imkanları."

AA

Sıradaki Haber
İşte maç programı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz