Basketbol

"Kötü günümüze denk geldi"

05 Şubat 2015 Perşembe 00:15 - Son Güncelleme 05 Şubat 2015 Perşembe 00:17

Memnun: "İşler zora girdiğinde, G.Saray Odeabank daha da iyi bir takım oluyor."

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde UMMC Ekaterinburg'a 67-56 kaybettikleri maçta kötü oynadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında Memnun, zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Karşımızdaki takım, çok iyi oyunculardan oluşmuş bir takım. Daha dikkatli oynamamız gerekiyordu. İyi hücum edemedik. Özellikle yanlış seçimler yaptık. Atış yüzdemiz de çok düşük. Öbür taraftan da yüzde 50'yle hücum ettirdik. Böyle oynadığımız bir gün, bu kadar kaliteli bir takımı yenmemiz zor. Bu maç, kötü bir günümüze denk geldi" diye konuştu.

Rus takımı karşısında özellikle Kelsey Bone'un eksikliğini çok hissettiklerini kaydeden Memnun, "Diğer maçlar yarışın içinde kalacağımız şekilde biterse, Krakow ile bir tane final oynarız. Yoksa FIBA Avrupa Ligi macerası bizim için bu sene maalesef bitmiş olur" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı basketbolcu Jelena Dubljevic de aldıkları galibiyetten dolayı UMMC Ekaterinburg'u kutlayarak, şunları kaydetti:

"İlk yarı dönem dönem maçı kontrolümüzde tutabildik ancak ikinci yarı enerjimiz düştü ve çok fazla kolay şuta izin verdik. Yine de takımımla gurur duyuyorum. En iyi maçımız değildi ama elimizden geleni yaptık. Dik durmaya ve kazanmaya ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki maçı kazanır, Avrupa'da yolumuza devam ederiz."

UMMC Ekaterinburg cephesi

UMMC Ekaterinburg Başantrenörü Olaf Lange ise Galatasaray Odeabank'la zorlu bir maç oynadıklarını vurgulayarak, "Buraya geldiğimizde fiziksel bir oyun olacağını biliyorduk. Güzel bir maç oynadık" dedi.

Ekrem Memnun'u da mücadelelerinden dolayı kutlayan Lange, "İki oyuncuları yoktu. Bir şekilde maça tutundular. Bence Galatasaray'ın gruptan çıkmak için şansı var. İşler zora girdiğinde, onlar daha da iyi bir takım oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Rus takımının Fransız basketbolcusu Sandrine Gruda da Galatasaray Odeabank'a büyük saygı duyduklarını, sarı-kırmızılı takımın çok sağlam bir ekip olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
F.Bahçe yakalayamadı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz