Basketbol

Orduspor'un potada yüzü gülüyor

04 Aralık 2015 Cuma 14:41 - Son Güncelleme 04 Aralık 2015 Cuma 14:50

TTT Riga'yı 80-78 yenen Orduspor'da yüzler gülüyor.

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası B Grubu dördüncü hafta mücadelesinde sahasında oynadığı maçta Letonya takımı lider TTT Riga'yı 80-78 yenen Orduspor'da yüzler gülüyor.

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, yaptığı açıklamada, grupta oynadıkları 4 maçın 3'ünü kazandıklarını hatırlattı.

TTT Riga'yı yenerek grubun yeni lideri olduklarını belirten Pamuk, "Bizlere bu sevinci ve gururu yaşatan oyuncularımı ve teknik heyeti kutluyorum" dedi.

Orduspor'un Avrupa Kupası hedefinin bir üst tur olduğunu yineleyen Pamuk, "Bunun için çok önemli avantajlar elde ettik. Gruptan çıkmayı da büyük oranda garantiledik. Ancak bizim hedefimiz gruptan birinci olarak çıkmak" diye konuştu.

Orduspor'un Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiğine işaret eden Pamuk, "Sezon başında ne kadar doğru bir kadro ve teknik heyet oluşturduğumuz da böylelikle ortaya çıkmış oldu. Bu takıma daha fazla destek verilmesi durumunda neler yapabileceğini herkes görmüş oldu. Bu anlamda şehrin ileri gelenlerinden bu takıma destek olmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Maça gelen taraftarlara da teşekkür eden başkan Pamuk, "Dün oynadığımız maçı taraftarlarımızın destekleriyle kazandık. Onlar olmasaydı belki de bu maçı kazanamayacaktık. Taraftar maçın en kritik bölümlerinde devreye girerek takımımızı ateşlemesini bildi. Taraftar bizim için itici bir güç oldu. Herkese çok teşekkür ederiz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaptan Gülşah Akkaya'nın açıklaması

Takım kaptanı Gülşah Akkaya ise TTT Riga karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maça iyi başladıklarını dile getiren Akkaya, "Zaman zaman geriye düştük ancak taraftarlarımızın destekleriyle maçı bırakmadık ve özellikle son çeyrekte elimizden geleni yaparak kazanmasını bildik. Güçlü bir rakibe karşı oynadık ve kazanan taraf olduk. Çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" dedi.

Gruptan lider olarak çıkmak istediklerini vurgulayan Gülşah Akkaya, "Bunun için çok çalışacağız. Camiamız bizlere güvensin" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Rus takımı Kayseri'den memnun ayrıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz