Basketbol

Rus takımı Kayseri'den memnun ayrıldı

04 Aralık 2015 Cuma 13:41 - Son Güncelleme 04 Aralık 2015 Cuma 14:21

Bozbey: ''UMMC Ekaterinburg misafirperverliğimizden çok memnun kaldı''

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu altıncı maçında dün Abdullah Gül Üniversitesi'ne (AGÜ Spor) konuk olan Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımı, ülkesine döndü.

Türkiye ile Rusya'nın arasında yaşanan son dönemdeki süreçten dolayı bazı Rus takımları maç için Türkiye'ye gelmezken, UMMC Ekaterinburg takımının Kayseri'ye gelerek karşılaşmaya çıkması memnuniyetle karşılandı.

AGÜ Spor'un 68-54 kazandığı maç öncesinde ve sonrasında her iki takım açısından ve organizasyon bakımından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Önceki gün Kayseri'ye gelen ve dün Kadir Has Spor Salonu'ndaki karşılaşmaya çıkan Rus takımı, kaldığı otelden ayrılarak ülkesine hareket etti.

UMMC Ekaterinburg Başantrenörü Olaf Lange'nin maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, spor ile politikayı karıştırmak istemediklerini ve Kayseri'de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söylemesi basketbol camiasında olumlu karşılandı.

AGÜ Spor Başantrenörü Ayhan Avcı, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Rusya arasında yaşanan süreci spora yansıtmadıklarını söyledi.

Rakiplerine karşı hiç bir olumsuzluk yansıtılmadığını ifade eden Avcı, "Taraftarımız bunun için çok çaba sarf etti ve başarılı da oldu. Rakibimiz havaalanına inişinden oteline kadar çok iyi ağırlandı. Maçın içinde de hiçbir şey olmadı. Diğer maçlardan farklı hiçbir durum olmadı. Rakip takım yetkileri bize iyi ağırlandıklarını söyleyerek teşekkür edip, hiçbir sıkıntı yaşamadıklarını belirttiler. Onlar da bizi aynı şekilde ağırlayacaklardır" diye konuştu.

Sportif direktör Ahmet Bozbey ise UMMC Ekaterinburg'u çok iyi şekilde ağırladıklarını dile getirdi.

Siyaseti sporun önüne geçirmediklerini vurgulayan Bozbey, "Siyaseti büyüklerimiz sporu da biz yaparız. Rusya ile olan ilişkilerimiz bir şekilde düzelecektir. UMMC Ekaterinburg misafirperverliğimizden çok memnun kaldı. Biz de yaklaşık bir ay sonra onların sahasında maça çıkacağız. Onların da bizim onlara gösterdiğimiz ağırlamayı göstereceğine eminiz. Umarım iki ülke arasındaki ilişkiler düzelir ve her şey yoluna girer" ifadelerini kullandı.

UMMC Ekaterinburg Başantrenörü Olaf Lange maçın ardından yaptığı açıklamada, "Biz Kayseri'ye uzun zamandır geliyoruz. Daha önceleri de buraya gelmiştik. Spor ile politikayı karıştırmak istemiyoruz, biz geliriz ve oynarız. Biz burada güzel karşılandık, hiçbir problemle karşılaşmadık" şeklinde konuşmuş, Kayseri'de gördükleri misafirperverlik dolayısıyla AGÜ Spor ve yetkilileri ve diğer ilgililere teşekkür etmişti.

Sıradaki Haber
Fenerbahçe deplasmanda güldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz