Basketbol

Basketbol hakemliğinde yeni dönem

11 Ekim 2016 Salı 11:39 - Son Güncelleme 11 Ekim 2016 Salı 08:44

TBF Yönetim Kurulu tarafından bu sezon ilk kez uygulamaya başlanan hakem direktörlüğü görevine Recep Ankaralı getirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, bu sezon ilk kez uygulamaya koyduğu hakem direktörlüğü görevine eski hakemlerden Recep Ankaralı'yı getirdi.

Recep Ankaralı, konuyla ilgili AA'ya yaptığı açıklamada, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) görevine aynen devam edeceğini, kendisinin de hakem ve müsabaka gözlemcilerinin atamalarını yapacağını söyledi.

MHK'nin sezon öncesinde genel planlama ve klasman sayıları gibi konuları belirleyeceğini belirten Ankaralı, "Müsabaka gözlemcisinin yanı sıra her maçta tribünde hakem gözlemcileri bulunuyor. A klasmanında 8, B klasmanında ise 17 hakem gözlemcisi var. Onların atamaları da benim sorumluluğum altında olacak" dedi.

Avrupa'nın birçok ülkesinde aynı uygulamanın kullanıldığının altını çizen Ankaralı, "Hakem atamaları, basketbolun önde gelen ülkelerinde de bir kişi tarafından yapılıyor. Atamalar, hakem gözlemcilerinin puanına göre yapılacak. Yani kısaca objektif bir bakış açısı olacak. Kimin puanı iyiyse, onlar devam edecek." diye konuştu.

Eğitim kısmını aynı zamanda MHK üyesi olan Rüştü Nuran'ın yaptığını vurgulayan Ankaralı, "Haziran ayından beri yaptığımız çalışmalar var. Rüştü, gerçekten çok iyi hazırlandı. Eksik noktaları belirledik ve onların üzerinde durduk. Seminerlerde de değişik konulara yöneldik. Nasıl takım olunur ve iletişim konularına önem verdik." ifadelerini kullandı.

"Hakemler sezona çok iyi başladı"

Recep Ankaralı, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasının geride kaldığını hatırlatarak, hakemlerin sezona iyi bir başlangıç yaptığını dile getirdi.

Seminerlerde ele alınan konulardan iletişim bölümünün hem Cumhurbaşkanlığı Kupası hem de lig maçlarında başarılı düzeyde yapıldığına dikkati çeken Ankaralı, şunları kaydetti:

"Hatalar mutlaka olacaktır, bunu en aza indirmek zaten herkesin amacı. Ligimizde oynanan basketbol seviyesinin artmasıyla hakemlerin çıtası da yukarı çıktı. Lig ne kadar kaliteli olursa, hakem de o kadar başarılı olur. A klasmanına bu sezon 3 yeni arkadaşımız çıktı. Hepsi de çok genç isimler ve ilk maçlarında başarılı bir yönetim sergilediler. Yani alttan gelen başarılı hakemlere de sahibiz. Umuyorum ki hakemlik açısından bir sıkıntı olmadan sezonu tamamlayacağız."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz