Basketbol

Çukurova Basketbol'da hedef şampiyonluk

07 Mayıs 2018 Pazartesi 13:01 - Son Güncelleme 07 Mayıs 2018 Pazartesi 13:08

Sezon öncesi Girne Üniversitesi'nin yarışmacı haklarını alarak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde mücadele etme hakkı kazanan Çukurova Basketbol, ilk yılında elde ettiği başarı grafiğini şampiyonlukla tamamlamak istiyor.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ndeki ilk sezonunda başarılı bir performans ortaya koyan Mersin temsilcisi normal sezonu 38 puanla 5. sırada tamamladı.

Ligde gösterdiği başarılı grafiği, play-off çeyrek finalinde de sürdüren Mersin ekibi, bu turda karşılaştığı BOTAŞ'ı eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Bu turdaki rakibi Yakın Doğu Üniversitesi karşısına da ilk 2 maça deplasmanda çıkan Çukurova Basketbol, seride 1-1'lik eşitliği sağladı.

Üç galibiyete ulaşan takımın finale kalacağı eşleşmede, üçüncü maçı yarın Mersin'de oynanacak. TRTSPOR'dan naklen yayınlanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak.

"Takımımız şampiyonluğa inanıyor"

Başantrenör Ceyhun Yıldızoğlu, yaptığı açıklamada, play off maçlarının zorlu bir süreç olduğunu söyledi.

Play-off çeyrek finalinde BOTAŞ'ı eleyerek yarı finale yükseldiklerini anımsatan Yıldızoğlu, "Yarı finaldeki rakibimiz geçen senenin Avrupa şampiyonu. Son yıla damga vuran bir ekip. Kendilerine çok saygı duyuyoruz. Seride durum 1-1. Takımda final için büyük bir heyecan var." diye konuştu.

Yıldızoğlu, takımdaki bazı eksiklerin giderilmesi için sıkı tempoyla maça hazırlandıklarını belirterek, deplasmanda oynadıkları oyunun üstüne çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.

İç saha avantajını kullanmak istediklerinin altını çizen Yıldızoğlu, şunları kaydetti:

"Oyuncularımın bu potansiyele sahip olduğunu biliyorum. Umarım maç günü beni yanıltmazlar. İnsanların bizden kupayı bekliyor olmaları bizim için çok değerli. Takımımız şampiyonluğa inanıyor. Maç günü Mersinli herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Seyirciyle bütün olup, bu hikayenin sonunu güzel bitirmek istiyoruz."

"Kupayı kazanmak istiyoruz"

Oyunculardan Melis Talay da güzel bir sezon geçirdiklerini ve kupayı kazanmak istediklerini aktardı.

Yeni bir takım olmalarına rağmen sporcular arasında iyi bir diyaloğun olduğuna vurgu yapan Melis, "Yakın Doğu Üniversitesi çok güçlü bir rakip. Oyuncular yıllardır birlikte oynuyor. İlk iki maç için deplasman olması nedeniyle ister istemez bir gerginlik vardı diyebilirim. Ama oradan bir galibiyet alarak döndük. Şimdi de evimizde 2 galibiyet alıp, finale çıkarak, kupayı kazanmak istiyoruz. Kupaya giden bu yolda çok motive olmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Takımın ABD'li oyuncusu Diamond DeShields ise güzel bir sezon geçirdiklerinin anlatarak, "Yakaladığımız enerji çok güzel. Birlik halindeyiz, kupayı almak için elimizden geleni yapacağız. Hepimiz kazanmayı arzu ediyoruz." değerlendirmesini yaptı. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz