Basketbol

Derbide oyuncularımıza güveniyoruz

24 Aralık 2013 Salı 11:59 - Son Güncelleme 24 Aralık 2013 Salı 12:06

Akın, G.Saray Odeabank'ı lig mücadelesinde de yenmek istediklerini ifade etti.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL)  Galatasaray Odeabank ile yapacakları derbi öncesi yakaladıkları ivmenin, birlik, beraberlik ve takım ruhunun kendileri için önemli avantajlar olduğunu söyledi.

Akın, sezon başında 21. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 63-53 yendikleri Galatasaray Odeabank'ı lig mücadelesinde de yenmek istediklerini ifade etti.

Ligin 12. maçlık bölümünde 2 yenilgi aldıklarını, Galatasaray'ın ise namağlup olduğunu hatırlatan Akın, şöyle devam etti:

"Son dönemde iyi bir ivme yakaladık. Avrupa Ligi'nde yer aldığımız gruptaki ilk 6 maçımızı da kazandık. Aldığımız bu başarılı sonuçlar aynı şekilde lige de yansıyor. Maç öncesi oyuncularımıza güveniyoruz. Çok zevkli ve güzel bir maç olacak. Türkiye Ligi, Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi. Her iki takımın da oyuncu kalitesi yüksek. Bu lige yakışan kalitede bir mücadele olacağını düşünüyorum."

"Derbi öncesi iyi bir tecrübe oldu"
TKBL'de geçen hafta ligin güçlü ekiplerinden İstanbul Üniversitesi BGD karşısında iyi mücadele ederek önemli bir galibiyet aldıklarını kaydeden Akın, "Bu maç da bizim için derbi öncesi iyi bir tecrübe oldu. İstanbul Üniversitesi gerçekten iyi bir kadroya sahip. Kadrolarında 3 milli takım oyuncusu bulunuyor. İyi savunma yaparak istediğimiz sonucu aldık. Biz takım olarak savunmayı oturttuk. Derbide de savunmadaki başarılı oyunumuzu sergileyerek galibiyet almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Birlik, beraberlik ve takım ruhu avantajımız"
Sezon başladıktan sonra haftalar ilerledikçe daha başarılı performanslar ortaya koyduklarını kaydeden Akın, bunda takım içindeki arkadaşlığın da önemli bir etken olduğunu dile getirdi.

Galatasaray Odeabank karşısında bunun kendilerine büyük avantaj sağlayacağını kaydeden Akın, "Yakaladığımız ivmede takım içindeki arkadaşlığın rolü de çok büyük. Birlik, beraberlik ve takım ruhu içinde oynuyoruz. Rakibimiz karşısında bunun önemli bir avantaj olacağını düşünüyorum. Uyumu yakaladık. Bütün bunları yarınki maçta sahaya yansıtacağız" diye konuştu.

"Taraftarımızla bir bütünüz"
Didem Akın, derbi için taraftarlara çağrı yaparak bu önemli maçta sarı-lacivertlileri tribünlere beklediğini ifade etti.

Sezon boyunca taraftardan büyük destek gördüklerini anlatan sarı-lacivertli takımın menajeri, "Taraftarımızı bu önemli maçta yine yanımızda görmek istiyoruz. Onlarsız olmaz. Biz taraftarımızla bir bütünüz. Onların desteğine her zaman ihtiyacımız var. Derbide de seyircimizi salona bekliyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz