Basketbol

Elazığ İl Özel İdare, TKBL'de!

23 Eylül 2015 Çarşamba 10:33 - Son Güncelleme 23 Eylül 2015 Çarşamba 10:38

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yerine Elazığ İl Özel İdare TKBL'ye alındı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, alt ligde oynama talebini kabul ettiği İzmir Büyükşehir Belediyespor'un yerine Elazığ İl Özel İdare'nin Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde (TKBL) yer almasına karar verdi.

TBF Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar, federasyonun internet sitesinden açıklandı.

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyespor'un 2015-2016 sezonu için TKBL'ye katılma hakkı olmasına karşın, lig yönergesinde sporcular için istenen koşulları sağlayamayacağı gerekçesi ile bir alt ligde oynama talebinin kabul edildiği ve bu kulübün yerine lige davet edilmeyen takımlar arasında ilk sırada yer alan Elazığ İl Özel İdare'nin TKBL'ye alınmasına karar verildiği bildirildi.

Lig ve Federasyon Kupası kura çekiminde 24. takım olarak belirlenen numaranın da Elazığ İl Özel İdare olarak lig ve kupa programlarının tertip ve tanzimine karar verildiği kaydedildi.

Ayrıca, Urla Edaspor ve Antalyanın Yıldızları kulüplerinin 2015-2016 sezonunda TKBL'de yer alacak kulüplerin yerine getirmeleri gereken yükümlükleri sağlamamaları nedeniyle anılan lige alınmamalarına ilişkin kurulun verdiği kararın, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu kararı ile onandığı belirtildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz