Basketbol

"Fenerbahçe'ye kırgın değilim"

23 Ekim 2015 Cuma 12:19 - Son Güncelleme 23 Ekim 2015 Cuma 12:23

Mersinli Angel McCoughtry, ilk maçına eski takımı Fenerbahçe karşısında çıkacak.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi ekibi Mersin Büyükşehir Belediyespor'un ABD'li oyuncusu Angel McCoughtry, yeni takımıyla ilk maçına, 5 sezon formasını giydiği Fenerbahçe karşısında çıkacak olmanın heyecanını yaşarken, sarı-lacivertli kulübe kırgınlığının bulunmadığını söyledi.

Performansıyla ve Fenerbahçe'de yaşadığı başarılarla Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde iz bırakan 29 yaşındaki ABD'li basketbolcu, yeniden Türkiye'de forma giyecek.

Mersin Büyükşehir Belediyespor'la 1 yıllık sözleşme imzalayan McCoughtry, tekrar Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kendisini yabancı hissetmediğini belirten McCoughtry, "Yarı Türk, yarı ABD'liyim artık. Burada olmaktan dolayı çok heyecanlıyım" dedi.

Yaşananlara rağmen sarı-lacivertlilere kırgın olmadığını dile getiren yıldız oyuncu, "Fenerbahçe'ye kırgın değilim. Fenerbahçe'yle bir problemim yok, sadece takımdan ayrıldım. Ben hala Fenerbahçe'yi seviyorum. Hayatta bazen bazı şeyler oluyor, ona da ayak uyduruyorum. Fenerbahçe'ye karşı oynayacağım için heyecanlıyım. İyi şeyler yapıp, maçı kazanacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Türkiye'de daha teknik şeyler var"

WNBA'in kendisine deneyimler kattığını ifade eden McCoughtry, Türkiye'de basketbolun iyi yanlarının olduğunu anlattı.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin zorlu ve heyecanlı olduğunu kaydeden McCoughtry, "Basketbol her yerde aynı ama ABD'de basketbol biraz fizikle oynanıyor, Türkiye'de daha fantezi, daha teknik şeyler var" ifadelerini kullandı.

McCoughtry, daha önce karşısında oynamaktan zevk aldığı Mersin Büyükşehir Belediyespor adına ter dökeceği için de mutlu olduğunu, kent olarak Mersin'i ABD'nin California eyaletine benzettiğini belirtti.

Başarılı bir sezon geçireceklerine inandığını vurgulayan McCoughtry, takımı için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Geçen sezon Fenerbahçe'den ayrıldı

Angel McCoughtry, Fenerbahçe'nin 2014-2015 sezonunda FIFA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fransa'nın Bourges Basket takımıyla deplasmanda yaptığı maçtan sonra takımla Türkiye'ye dönmemiş, sonrasında da sözleşmesini tek taraflı feshetmişti.

ABD'li oyuncu daha sonra sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada sarı-lacivertli kulüple, özel hayatı nedeniyle sorunlar yaşadığını duyurmuştu.

WNBA'de Atlanta Dream formasıyla 19.5 sayı, 4.9 ribaund ve 3.1 asist ortalamasıyla sezonu tamamlayan ABD'li oyuncu, WNBA All-Star'da Doğu Konferansı'nın ilk 5'ine seçilmişti.

Kadınlar Basketbol Süper Lig'indeki Mersin Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe mücadelesi Edip Buran Spor Salonu'nda 24 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz