Basketbol

Galatasaray'dan TBF'ye maç tarihi tepkisi

26 Mart 2014 Çarşamba 14:43 - Son Güncelleme 26 Mart 2014 Çarşamba 14:50

Ertelenen Kayseri KASKİ maçı için belirlenen tarihe G.Saray'dan tepki geldi.

Galatasaray Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki (TKBL) bazı uygulamalar nedeniyle tepki gösterdi.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından sezonun en önemli bölümünde alınan kararların, sürekli Galatasaray Odeabank aleyhine bir tavır içinde olmasının rahatsızlık verdiği belirtildi.

Ligde Kayseri KASKİ ile oynamaları gereken maçın tarihi konusundaki rahatsızlığa vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kayseri KASKİ ile 15 Mart'ta oynamamız gereken TKBL maçı, rakibimizin Avrupa Ligi play-off maçı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi ama bu ileri tarih nedense ligin son maçını oynayacağımız ve lig liderinin belirleneceği Fenerbahçe mücadelemizden sadece 3 gün öncesine alındı. TBF, bu maçtan 72 saat sonra play-off maçlarının hemen başlamasına da karar verdi. Sporcu sağlığı ve adaletli bir spor yönetimi için yaptığımız tüm sözlü ve de yazılı itirazlar maalesef hiç de makul olmayan cevaplarla reddedildi."

Fenerbahçe maçının 1 Nisan'a alınması istendi

Yapılan açıklamada, 29 Mart Cumartesi günü oynanması gereken Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçının 1 Nisan Salı gününe alınması istenerek, şunlar kaydedildi:

"Tekrar etmemiz gerekirse lig liderliği maçının 1 Nisan Salı gününe, play-off maçlarının da her takımın aynı anda oynamaya başlayacağı ve eşitlik ilkesine uygun olarak 11-13 Nisan tarihlerindeki Avrupa Ligi 8'li finalleri sonrası 17 Nisan'da başlamasını Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan talep ediyoruz. Aksi takdirde yangından mal kaçırır gibi oynanacak sıkıştırılmış lig ve play off maçları yüzünden yaşanacak her türlü sakatlıktan ve oluşacak olumsuzluklardan Türkiye Basketbol Federasyonu sorumlu olacaktır."

Galatasaray Kulübü, federasyonun devşirme oyuncu konusundaki uygulamalarından da rahatsızlığını dile getirdi.

Sezon başındaki Lig Kurulu toplantısında her takımda 1 devşirme oyuncunun kadroda bulundurulması kararı alınmasına ve bunun sözünü federasyon başkanı Turgay Demirel'in bizzat vermesine rağmen rakiplerin yaptığı baskı sonrası 2 devşirme oyuncunun kadroda bulundurulmasına izin verildiği hatırlatılarak, "Bu kural daha açıklanmadan 2. devşirme oyuncusunu transfer eden rakibimize istediği izin verildi ve ligde çift devşirme basketbolcusu olan tek takım olarak avantaj sağladı" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz