Basketbol

Işıl'dan 3 kupa pozu

09 Mayıs 2014 Cuma 11:21 - Son Güncelleme 09 Mayıs 2014 Cuma 11:59

Işıl Alben, ""Galatasaray mirasına layık olmaya çalıştık" dedi.

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nın kaptanı Işıl Alben, "Galatasaray tarihi başarılarla dolu. Biz de çıktığımız her maçta bu mirasa layık olmaya çalıştık. Bu sezon Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil ettik" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon kazandığı FIBA Avrupa Ligi, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) ve Türkiye Kupası şampiyonluklarında gösterdiği performansla önemli rol alan Işıl, AA'ya açıklamalarda bulundu.

"Takım arkadaşlarımı çok seviyorum"

Milli oyuncu, takımdaki herkesin bütün özverisiyle çalıştığını belirterek, "Sahada görünen görünmeyen birçok şey var ama bu takımın parçası olan herkesin birbiri için çok şey yaptığını söyleyebilirim. Takım arkadaşlarımı çok seviyorum. Hayatım boyunca benim kalbimde çok özel bir yerde olacaklar. Bütün emekleri için hepsine de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Ekrem ağabey bir şey yapar ve biz kazanırız'"

Başantrenör Ekrem Memnun'un kendilerini çok iyi motive ettiğini anlatan Işıl, şunları kaydetti:

"Birbirine ve antrenörüne inanan bir ekibiz. Sezon içinde hiçbir şekilde kaybedeceğimizi düşünmedik. Ekrem ağabeyin antrenörlüğüyle ilgili bir şey söylemek bana düşmez. Sadece şunu söyleyebilirim, sezon içinde bizi müthiş motive etti. Bunun haricinde ekipteki herkesin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Zaman zaman kötü oynasak da maçlardan önce 'Ekrem ağabey bir şey yapar ve biz kazanırız' diye düşünüyordum. Final serisinde de öyle oldu."

Sezon içinde sarı-kırmızılı takımın en çok süre alan oyuncularından birisi olduğunun hatırlatılması üzerine Galatasaray Odeabanklı basketbolcu, "14 Ağustos'ta antrenmanlara başladık. O andan itibaren yaptığımız her antrenman, maç temposunda geçti. Zaman zaman ağır yolculuklardan, çok sert geçen maçlardan sonra bile maç temposunda çalıştık. Bunun için maçlarda yaşadığımız yorgunlukları çok fazla hissetmedik" ifadelerini kullandı.

"Ömür boyu taşıyacağım bir iz kaldığı için çok mutluyum" 

Işıl Alben, play-off final serisinin son maçında kaşının yarılmasıyla ilgili, "Mükemmel bir sezon geçirdik. Son maçta da kaşımda ömür boyu taşıyacağım bir iz kaldığı için çok mutluyum" diye konuştu.

"Rakibimizden çok bizim ne yaptığımız önemliydi"

Bu sezon kazandıkları 3 kupayı da Fenerbahçe karşısında elde ettiklerinin hatırlatılması üzerine Işıl, rakiplerinden çok kendilerinin yaptıklarının önemli olduğunu söyledi.

Deneyimli basketbolcu, Fenerbahçe'yi gösterdiği performanstan dolayı tebrik ederek, şöyle konuştu:

"Rakibimizden çok bizim ne yaptığımız önemliydi. Onun için rakiplerden çok kendi performansımızla ilgilendik. Hedefimiz, karşımıza kim çıkarsa çıksın yenmekti. Olaya takım takım değil de maç maç baktık. Bunun için müzemizi 3 kupa götürdük. Fenerbahçe ile aramızdaki rekabetin de kazandığımız kupaların da herkes farkında. Fenerbahçe, çok saygı duyduğumuz bir rakibimiz. Onlar da sezon boyunca çok iyi mücadele etti. Kendilerini tebrik ediyorum."

"Avrupa'nın en müthiş taraftarına da sahip olduğumuzu gösterdik"

TKBL play-off final serisinde oluşturduğu atmosferle Avrupa'nın en müthiş taraftarına sahip olduklarını gösterdiklerini anlatan Işıl Alben, "Sezonu çok güzel geçirdik ve bunu Türkiye Ligi şampiyonluğuyla da bitirmek istiyorduk. Mükemmel bir taraftar desteğiyle bunu başardık. Zaman zaman enerjimizin tükendiği anlar oldu ama taraftarımızın desteğiyle diri kalmayı başardık. 'Avrupa'nın en büyük takımıyız' demiştik. Avrupa'nın en müthiş taraftarına da sahip olduğumuzu gösterdik" şeklinde görüş belirtti.

Gelecek sezonlarda aynı başarıyı sürdürmek istediklerini aktaran Işıl, "Galatasaray'ın hedefi, her zaman olabilecek en iyi şeyi yapmak ve en büyük başarıyı kazanmaktır. Gelecek senelerde de böyle olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın bunu başaracak gücü vardır. Umarım uzun yıllar da böyle devam eder" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz