Basketbol

Mersin BB'nin play-off hesabı

04 Ocak 2016 Pazartesi 12:25 - Son Güncelleme 04 Ocak 2016 Pazartesi 10:30

Mersin Büyükşehir Belediyespor, play-off'a avantajlı girmek istiyor.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Mersin Büyükşehir Belediyespor, sezon başında kurduğu yeni takımıyla ligin ilk yarısında başarılı sonuçlar alırken, Angel McCoughtry de attığı sayılarla ligin en skorer ismi olarak öne çıktı.

Yeni sezona başantrenör Zafer Kalaycıoğlu'nun oluşturduğu yeni bir kadroyla giren Mersin temsilcisi ilk 2 haftada oynadığı Abdullah Gül Üniversitesi ve Fenerbahçe maçlarını kaybetti.

ABD'li oyuncusu Angel McCoughtry'nin takıma uyum sağlamasının da etkisiyle toparlanan Mersin ekibi, daha sonra sırasıyla Edirne Belediyesi Edirnespor, İstanbul Üniversitesi, BOTAŞ, Samsun Canik Belediyespor ve Basketbolu Geliştirenler Derneği maçlarından galibiyetle ayrılarak, 5 maçlık seri yakaladı.

Ligin 8. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 76-67 yenilen Mersin Büyükşehir Belediyespor, daha sonra ise Beşiktaş, Orduspor, Yakın Doğu Üniversitesi ve Adana ASKİ'yi mağlup etti.

Mersin ekibi ilk devrenin son maçında ise Hatay Büyükşehir Belediyespor'a evinde 77-72 mağlup olarak, 13 maçta 9 galibiyetle topladığı 22 puanla ilk yarıyı 4. sırada tamamladı.

Angel McCoughtry öne çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyespor'a bu sezon transfer olan ve geldikten sonra takımına büyük katkı sağlayan Angel McCoughtry, ligde oynadığı 12 maçta ortaya koyduğu performansla adından sıkça söz ettirdi.

Takımın başarısında büyük pay sahibi olan ve 25,1 sayı ortalamasını yakalayan ABD'li oyuncu, ilk yarının en skorer ismi oldu.

"Avantaj elde etmek istiyoruz"

Mersin Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı Hikmet Avşar, AA'ya yaptığı açıklamada, ilk yarının son haftasında oynanan Hatay Büyükşehir Belediyespor maçında hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Kazanmayı bilen tecrübeli oyunculara sahip olduklarını ifade eden Avşar, "Oyuncularımızın iyi oyunları sayesinde ilk devredeki 13 maçtan 9'unu kazandık ve ilk devreyi 4. sırada tamamladık. Kazanma alışkanlığı olan bir takımız. 5 ve 4 maçlık iki ayrı seri yakaladık. İkinci devrede de ligde üst sıraları zorlayıp, play-off'ta avantaj elde etmek istiyoruz. Devamında da hedefimiz Avrupa Kupaları'nda mücadele etmek" diye konuştu. .

İlk devrede 4 maç kaybettiklerini anımsatan Avşar, bu maçların hepsinin başa baş mücadeleyle geçtiğini belirtti.

İkinci devrenin ilk iki maçının çok zorlu olduğunu vurgulayan Avşar, "Abdullah Gül Üniversitesi ile kendi evimizde oynayacağız, Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacağız. İnşallah takımımız rövanşları alacak. Hatay Büyükşehir Belediyespor maçı mağlubiyetini kapatmamız için bu karşılaşmaları kazanmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Avşar, takımın oyuncu rotasyonu konusunda sıkıntısı olduğunu, Türk oyuncu transferi için çalışma yaptıklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz