Basketbol

Orduspor'da Avrupa mutluluğu

03 Temmuz 2014 Perşembe 14:28 - Son Güncelleme 03 Temmuz 2014 Perşembe 14:31

Orduspor, 2014-2015 sezonunda FIBA Avrupa Kadınlar Avrupa Kupası'nda yer alacak.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Orduspor'da, FIBA Avrupa, 2014-2015 sezonunda Kadınlar Avrupa Kupası mücadelesinde yer alacak olmanın mutluluğu yaşanıyor.

Orduspor Basketbol Şube Sorumlusu Akın Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "35 yıl sonra Ordu'da bir Avrupa maçı oynanacak. Orduspor olarak bunun gururunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'den FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda yer alacak takımların açıklandığını söyleyen Çiçek, "Buna göre EuroCup'ta Türkiye'den Beşiktaş, İstanbul Üniversitesi BGD, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana BOTAŞ ve Orduspor yer alacak" diye konuştu.

Toplamda 11 ülkeden 31 takımın yer aldığı FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda Orduspor'un da adının bulunmasının son derece mutluluk verici olduğunu söyleyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Her şeyden önce çok mutluyuz. Geçen sezon ilk 8 takım arasına girerek bu başarıyı elde ettik. Bu sezon Orduspor Kadın Basketbol Takımı olarak FIBA Kadınlar Avrupa Kupasında mücadele vereceğiz. Hedefimiz ilk turda 8 gruba ayrılacak olan takımlardan ilk 2'ye giren bir üst tura çıkacak. Zorlu rakiplerimizin olduğunu gördük ama biz de burada mücadele etmeninin heyecanıyla çıkacağız maçlara. Ordu'daki maçları kazanmamız durumda bir üst tura çıkmamız daha kolay olacak. Yeni sezon öncesi kadromuzu da buna göre belirleyeceğiz. Bizim tek isteğimiz taraftarlarımızı tribünde görmek. Şehir olarak bütünleşirsek sürprizlere imza atabiliriz."

Çiçek, en son futbol takımı Orduspor'un 35 yıl önce Çek takımı Banik Ostrava karşısında mücadele ettiğini ve o yıldan bu yana Ordu'da ilk defa Avrupa maçının oynanacağını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz