Basketbol

Orduspor'da tarihi farkın üzüntüsü

27 Mart 2016 Pazar 10:01 - Son Güncelleme 27 Mart 2016 Pazar 07:13

Orduspor tarihi yenilginin üzüntüsünü yaşıyor .

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 24. haftasında sahasında oynadığı BOTAŞ'a 107 sayı farkla, 155-48 yenilen Orduspor'da alınan tarihi yenilginin üzüntüsü yaşanıyor.

Kulüp başkanı Yaşar Pamuk, yaptığı açıklamada, maça, lisede okuyan genç oyuncularla çıktıklarını belirterek, "Daha önce ligden düşeceğimiz belli olmuştu. Haftalar öncesinden de yabancı oyuncularımızla yollarımız ayrıldı. En son takım kaptanıyla da yollarımızı ayırmıştık. Dolayısıyla BOTAŞ karşısına tecrübesiz ve genç oyunculardan kurulu kadroyla çıktık. Maalesef böylesine tarihi bir yenilgi aldık. Bu da bizi çok üzdü." dedi.

Maç öncesi oyuncularının antrenman yapmadığını ifade eden Pamuk, "Bu durum ister istemez maça da yansıdı. Daha ilk dakikalarda oyuncularımız oyundan düştü. Haliyle ilk dakikalarda açılan fark maç boyunca da devam etti ama her şeye rağmen Orduspor adına gururlu mücadelesini bırakmayan genç oyuncularımızı kutluyorum." diye konuştu.

Yaşar Pamuk, alınan farklı mağlubiyetin ister istemez Orduspor ve Ordu'nun adını lekelediğini savunarak, "Keşke bu takım böylesine bir tabloyla karşı karşıya kalmasaydı. Sezona iddialı bir takımla başlıyorsunuz, daha sonra bu kadroyla Avrupa kupasında mücadele veriyorsunuz ancak gelinen nokta ortada. Çok üzücü. Bu takım bunu hak etmemişti. Bu takımın yeri buralar olmamalıydı ancak eski yönetimden kalan borçlar bizi bu hallere düşürdü." ifadelerini kullandı.

Orduspor Kadın Basketbol Takımı'nın özellikle ligin ikinci yarısında sahipsiz bırakıldığını öne süren Pamuk, "Destek olmayınca oyuncularımızı da tek tek kaybettik. Eğer bu takıma 225 bin lira bulmuş olsaydık kadromuzu korurduk ama bu parayı bulamadığımız için ligden düştük" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Pamuk, rakipleri BOTAŞ'ı da eleştirerek, şunları kaydetti:

"Takımımızın hali ortadayken rakip oyuncuların sürekli farkı açmaya çalışmalarına bir anlam veremedik. Biz kulüp olarak karşılaşmanın cumartesi günü oynanması için BOTAŞ'ın talebini geri çevirmedik ancak BOTAŞ aynı hassasiyeti bu maçta göstermedi ama denilecek fazla bir şey yok. Sonuçta maç bu. Çıkıp oynadılar ve bizi farklı yendiler. Orduspor'un yaşadıkları ortada. Yorumu kamuoyuna bırakıyoruz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz