Basketbol

TSYD'den ezeli rakiplere çağrı

06 Mayıs 2014 Salı 17:24 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2014 Salı 17:26

TSYD, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine fair play çağrısı yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), son dönemde yaşadıkları gerginliğin artması nedeniyle Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerine fair play çağrısı yaptı.

TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, iki kulübün efsane isimleri Metin Oktay ve Can Bartu'nun geçmişte forma değiştirerek verdikleri barış mesajı hatırlatılarak, "Bu vesileyle aklıselimin galip geleceği umudunu hala taşıyoruz. Gerek Galatasaray, gerekse Fenerbahçe'nin yeniden bir barış ortamını sağlayıp, tribünlerde dostça oturup müsabaka izleyeceği günleri özlemle bekliyoruz. Bu çağrımızı en kısa zamanda görebilmek, en büyük umudumuzdur. Unutmayalım ki sizlerin sarmaş dolaş olması, ülke sporunun yurt dışındaki propagandasını da olumlu bir biçimde etkileyecektir" denildi.

İki kulübün son dönemde yaşadığı gerginliğin büyük bir üzüntü yarattığı kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Galatasaray 1905'ten, Fenerbahçe 1907'den bu tarafa, sporumuzun öncüsü olmuş, onlar varoluşları ile ulusumuzun göğsünü kabartmakla kalmamış, daima ileri adımlar atarak yurt dışındaki sesimiz olmuşlardır. Ne yazık ki son zamanlarda kimsenin asla tasvip etmeyeceği, kabullenemeyeceği olaylar zinciri Türkiye'nin dünya platformu üzerindeki itibarını zedeleyecek boyuta ulaşmıştır. Bu durumu düzeltecek olan yine camialarıdır, başkanlarıdır, yönetimleridir ve bu kulüplere gönül veren milyonlarca taraftarlarıdır. Hepimiz biliyoruz ki şiddetle bir yere varamayız. Birbirimizi, kırarak, inciterek varacağımız yer bir başarı halkası değil, sadece geride bırakacağımız kötü bir mirastır."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz