Basketbol

Yalova Grubu parkeye çıkıyor

22 Ekim 2014 Çarşamba 18:58 - Son Güncelleme 22 Ekim 2014 Çarşamba 19:03

Yalova'da Kadınlar Türkiye Kupası Elemeleri heyecanı yaşanacak.

Basketbolda, Botaş, OGM Orman Gençlik, Orduspor ve Samsun Canik Belediyesi'nin mücadele edeceği Kadınlar Türkiye Kupası Elemeleri Yalova Grubu'nda maçlar yarın başlayacak.

Tarihi Yürüyen Köşk'teki bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Metin Kaplan, Yalova Grubu'nda müsabakaların yarın başlayıp 25 Ekim'de sona ereceğini bildirdi.

Organizasyonun 90. Yıl Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini belirten Kaplan, "Elemelerde 4 takımımıza da başarılar diliyorum. Yalova Grubu'ndan çıkacak ekibe de bir üst grupta başarılı bir süreç diliyor ve kupanın en iyi takımı olmasını arzu ediyorum" dedi.

Botaş Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu da gruplarda mücadele edecek ekiplere başarı dileklerini ileterek, "Keyifli, huzurlu ve sakatlıksız bir sezon olsun. Genç oyuncularımızın aşama kaydettiği, tecrübeli oyuncularımızın oyunlarına bir şeyler katabileceği bir sezon diliyorum. Yalova'da güzel maçlar yapılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Orduspor Başantrenörü Alper Durur ise sezon başı olması dolayısıyla zor bir atmosferden geldiklerini anlattı. İlk resmi maçlarına Yalova'da çıkacaklarını dile getiren Durur, her maçı kazanıp bir üst tura yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ligin yeni ekiplerinden OGM Orman Gençlik takımının Başantrenörü Murat Alkaş, Türkiye Kupası elemelerinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Yalova'da başarılı olup 8'li finallere kalmak istediklerine değinen Alkaş, "İddialıyız ve gruptan çıkmak için mücadele edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Canik Belediyesi Başantrenörü Ekin Baş, Türkiye'de kadın basketbolunun her geçen gün ilerlediğini vurguladı. Bunu kulüpler seviyesinde de gördüklerine işaret eden Baş, "Artık kolay maç yok. Elimizden gelen tüm gayreti sahaya yansıtacağız. Kazanabildiğimiz kadar maçı kazanmak istiyoruz. Kupanın ve ligin tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Takımlardan birer oyuncunun hazır bulunduğu toplantı, pasta kesilmesiyle sona erdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz