Basketbol

Kalaycıoğlu: Bugün iyi bir markayı devirmiş olduk

27 Aralık 2017 Çarşamba 21:03 - Son Güncelleme 27 Aralık 2017 Çarşamba 21:08

Basketbolda 25. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Fenerbahçe'yi 75-59 yenerek kazanan Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, marka olabilmek için bu kupaları kazanmaları gerektiğini söyledi.

Kalaycıoğlu, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, karşılaşmanın kendileri adına çok önemli olduğunu dile getirdi.

Tüm oyuncularını kutlayan ve takımdaki herkesin üst düzey bir performans gösterdiğini aktaran Kalaycıoğlu, "Fenerbahçe çok iyi bir takım. Biliyorsunuz, Türkiye liginde büyük bir rekabet içerisindeyiz. Onlar kadın basketbolunun lokomotifi. Onların kazandığı birçok başarı var. Hepsine saygı duyuyoruz. Biz de Fenerbahçe'nin yolunda ilerlemek istiyoruz." diye konuştu.

Kalaycıoğlu, daha yolun çok başında olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Geçen senenin ardından bu kupa gerçekten hedeflerimize ilerleme adına önemliydi ve bugün gerçekleşti. Bunu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı bize çok büyük destek veriyor. Maçlarımız canlı yayınlandığı zaman çok huzurlu oluyoruz, çünkü onların da bizi izleme imkanı oluyor. İnşallah en kısa sürede kendi sahamızda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde müsabakalar yaparız ve nice başarılara ulaşırız."

Kupa takviminde yapılan değişiklik nedeniyle federasyon yetkililerine teşekkür eden Zafer Kalaycıoğlu, bu sayede takımların hazır bir şekilde müsabakaya çıkma imkanı olduğunu ve böylece seyir keyfinin yükseldiğini belirtti.

Kalaycıoğlu, farklı bir skor elde etmeleriyle ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti:

"Her iki takım da çok stresliydi. Boş gidip geldiğimiz zamanlar oldu ama savunma yapmaya devam ettik. Onlar savunmada bir anda kırıldı ve fark açıldı. Açıkçası oyunu biraz bıraktılar ve bu da maçın farklı bitmesinde etkili oldu. Ama bu kesinlikle onların kalitesini aşağıya çekmiyor. Bugün iyi bir markayı devirmiş olduk. Bizim de kadın basketbolunda marka olmak için bu galibiyetleri ve kupaları kazanmamız gerekiyor."

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Doğuş-Real Madrid maçı kapalı gişe
Yükleniyor lütfen bekleyiniz