Basketbol

Kareem Abdul Jabbar'dan George Floyd açıklaması

03 Haziran 2020 Çarşamba 10:52 - Son Güncelleme 03 Haziran 2020 Çarşamba 10:57

Spor dünyasının en önemli isimlerinden Kareem Abdul Jabbar, birlik ve beraberlik mesajı yayınladı. Efsane basketbolcu, kurumsallaşmış ırkçılığın acilen önlenmesi gerektiğine de değindi.

NBA'in efsane ismi Kareem Abdul Jabbar, Amerika Birleşik Devlerleri'nde devam eden olaylar hakkında konuştu, birlik ve beraberlik mesajı yayınladı.

Eski Los Angeles Lakers yıldızı, George Floyd'un ölümü üzerine yapılan kitlesel protestolara ilişkin olarak '',Herkesin bir uyanışın gerçekleştiğini göreceği bir an, acil bir durum, ertelemeye devam edebileceğimiz bir şey değil.'' şeklinde konuştu.

''Umarım insanlar korkunç kurumsallaşmış ırkçılığın ne olduğuna uyanırlar ve bunun bir şekilde düzeltilmesi gereken bir problem olduğunu anlarlar. Şimdi bunun hakkında konuşmaya başlamalıyız. Bu acil ve ertelemeye devam edebileceğimiz bir şey değil.'' diyen efsane isim, ''Yapabileceğimiz en iyi şey , her birimizin dışarı çıkıp, bize benzemeyen biriyle arkadaş olabilmemiz. İnsanların yaşamlarının nasıl olduğunu, düzenli olarak çok fazla zaman geçirmediğimiz insanları anlamalıyız. Topluluklarımızı tanımak zorundayız. Amerikalı dostlarımız kimler? Her boyutta, şekilde, renkte ve dini inançta gelebilirler, ancak çoğu zaman Amerika Birleşik Devletleri denilen bu harika deneyime inanırlar. Ben bunu umuyorum. Bizi bu korkunç zamanlardan geçirecek olan gücün bu olduğunu umuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
ELPA'dan George Floyd'un öldürülmesine tepki
Yükleniyor lütfen bekleyiniz