Basketbol

12 Dev Adam kampı tamamladı

16 Temmuz 2014 Çarşamba 13:35 - Son Güncelleme 16 Temmuz 2014 Çarşamba 13:44

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Çeşme kampı sona erdi.

İspanya'nın ev sahipliğindeki 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıklarının ilk etabını Çeşme'de tamamlayan A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörü Ergin Ataman, "Ağır idman temposu, teknik ve taktik antrenmanlar öncesinde oyuncularımızı hazır hale getirdik" dedi.

Ataman, yaptığı açıklamada, Çeşme'deki çalışmaları planladıkları gibi iyi geçirdiklerini söyledi. Çeşme'deki antrenmanların ardından oyuncuların Bormio kampına hazır hale geldiğini kaydeden Ataman, şöyle konuştu:

"Ağır idman temposu, teknik ve taktik antrenmanlar öncesinde oyuncularımızı hazır hale getirdik. Oyuncular yavaş yavaş tatil havasından çıkmaya başladı. İyi bir kaynaşma oldu. Takımda tecrübeli oyuncuların yanı sıra genç oyuncularımız da var. İlk etapta bizimle olmayan Ömer Aşık, Emir Preldzic, Cedi Osman ve Enes Kanter vardı. Çeşme kampı çok iyi geçti. Bundan sonra oyuncular İstanbul'da pazarlamayla ilgili bazı çalışmalar yapacak. Pazartesi toplanıp esas çalışmalara başlayacağız."

Dünya kupasına kadar 10-11 hazırlık maçı oynayacaklarını kaydeden Ataman, 4-5 hazırlık maçı oynadıktan sonra kadroyu 16 kişiye indireceklerini, İspanya'ya gitmeden de nihai kadroyu belirleyeceklerini sözlerine ekledi.

Oyuncular

Aday kadroda bulunan isimlerden Doğuş Balbay, Çeşme'de hem antrenman yaptıklarını hem de takım olarak kaynaştıklarını söyledi. Doğuş Balbay, Milli takıma 21 oyuncunun çağrıldığını belirterek, "Oyuncuların ismi önemli değil. Formayı hak eden kişiler burada. Hepimizi amacı bu formanın hakkını vermek" dedi.

Evren Büker ise Bormio kampı öncesinde güzel bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirterek, İtalya'ya hazır bir şekilde gideceklerini kaydetti.

Hazırlık dönemi

Çeşme kampını yaptığı son antrenmanla tamamlayan A Milli Basketbol Takımı, İstanbul'da sağlık kontrolleri ve bazı reklam çekimlerinin ardından 21 Temmuz Pazartesi günü İstanbul'da toplanacak. Ay yıldızlı ekip, 22 Temmuz Salı günü İtalya'nın Bormio kentine gidecek.

Bormio'da 31 Temmuz Perşembe gününe kadar hazırlıklarını sürdürecek A Milli Basketbol Takımı, Dünya Kupası'nda 30 Ağustos'ta oynayacağı Yeni Zelanda maçına kadar İspanya ve Yunanistan ile 2'şer kez olmak üzere Belçika, Kanada, Sırbistan, Arjantin, Finlandiya ve Porto Riko ile hazırlık maçları oynayacak.

Sıradaki Haber
Ümit Milliler, İsrail'i devirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz