Basketbol

"16 yaş grubundaki en özel turnuva"

29 Ocak 2016 Cuma 18:26 - Son Güncelleme 29 Ocak 2016 Cuma 16:29

Akkaş'tan 19. Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'na övgü.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Samsun'da gerçekleştirilecek 19. Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası'nın, 16 yaş grubunda dünyadaki en özel turnuva olduğunu söyledi.

Akkaş, bir otelde düzenlenen organizasyonla ilgili basın toplantısında, turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra 16 yaş altında, Almanya, Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Slovenya'nın, 15 yaş altında ise Arjantin, Fransa, Karadağ, Sırbistan ve Ukrayna'nın katılacağını belirtti.

Organizasyonun basketbolda geleceğin yıldızlarını izleme fırsatı sunduğunu dile getiren Akkaş, "Bu organizasyona Samsun ilk kez ev sahipliği yapacak. 19. Uluslararası Yıldız Erkekler Basketbol Turnuvası, dünyanın 16 yaş grubundaki en özel turnuvası. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda Sakarya'da Fransız Tony Parker, eski Yugoslavya'dan Predrag Stojakovic ve Almanya'dan da Dirk Nowitzki oynamıştı. Biz burada forma giyen oyuncuları birkaç yıl sonra NBA ve Euroleague'de fazlasıyla izleme şansı yakalayacağız" diye konuştu.

Samsun'da basketbol şöleninin yaşanacağını kaydeden Akkaş, "10 günlük süreçte 500'e yakın katılımcı Samsun'da olacak. Basketbol resitali ve basketbol adına farklı kültürler olacak. Organizasyonda, Türkiye 16 yaş altı ve 15 yaş altı takımlarıyla toplamda 12 takım yer alacak" diye konuştu.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Özyurt ise kentte son yıllarda birçok branşta dünya ve Avrupa şampiyonasının organize edildiğini anlatarak şunları söyledi:

"Samsun'da bu güzel organizasyonun gerçekleşecek olması nedeniyle mutluyuz. Türkiye'de basketbolda yerimizin olması gurur verici. Basketbola büyük sevgi duyuyoruz. Samsun'da hem hakem hem de takımların yetiştirilmesi konusunda öz güven var. Onlara her zaman destek veriyoruz. Bizler uyum içerisinde çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda başka organizasyonlara da ev sahipliği yapmak istiyoruz."

Turnuva, Mustafa Dağıstanlı ve Atatürk Spor Salonu'nda 30 Ocak-6 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Sıradaki Haber
''Bu kez şans bizden yana"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz