Basketbol

"Ataman'ın karar vermesi gerek"

25 Aralık 2015 Cuma 11:39 - Son Güncelleme 25 Aralık 2015 Cuma 13:06

TBF Başkanı Erdenay, Ergin Ataman hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın sezon sonunda milli takım ya da kulüp takımı çalıştırma yönünde karar vermesi gerektiğini söyledi.

Harun Erdenay, yaptığı açıklamada, gelecek yıldan itibaren milli takım maçlarının kış aylarında oynayacağı için sadece ay-yıldızlı ekibi çalıştıracak bir başantrenörle yola devam etmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Artık milli takımın, sadece milli takımı çalıştıracak hocası olacak. Ergin hoca da bu taktirde sezonu sonu seçimini yapacaktır diye düşünüyorum. Ergin hocayla 30 Eylül 2016'ya kadar sözleşmemiz var. Erken konuşmak zor. Önümüzde olimpiyat elemesi ve olimpiyatlar var. Ataman, ülkemizin yetiştirdiği çok değerli hocalardan birisi. Ergin hocanın milli takım performansından memnunuz."

2016 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin Türkiye'de düzenlenmesi durumunda Ergin Ataman'ın milli takımla devam edip etmeyeceğiyle ilgili soru üzerine Erdenay, "Evet, devam ediyor" cevabını verdi.

Lynetta Kizer krizi

Harun Erdenay, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray'ın talimatlara aykırı şekilde Lynetta Kizer'ı Fenerbahçe maçında oynatıp hükmen yenik sayıldığı derbiyle ilgili de değerlendirmede bulundu.

Sürecin, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'nda olduğunu hatırlatan Erdenay, şunları kaydetti:

"Sporda demokratik olarak tahkim süreci var. Galatasaray da bu hakkını kullandı. Tahkim Kurulu değerlendirmeyi yaptı ve 3 tarafı da dinledi. Önümüzdeki hafta karar verecek. Bir kere hepimiz bu karara saygılı olacağız. Yönetim kurulunun önüne gelen Fenerbahçe şikayetinde yönerge çok açıktı. Bir oyuncu iki uyruğunu da kullanarak aynı sene lisans alıp oynadıysa kesinlikle hükmen mağlubiyet kararı alınır. Federasyon lisans vermiştir ve bu lisansı veren bölüm hakkında da gerekli araştırmayı yapıp önlemleri aldık. Hatadan dolayı profesyonel bir kişinin de işine son verildi."

Kuralın açık ve net olduğunu aktaran Erdenay, "Yirmi senedir olan kuralın bilinmesi gerekir. Bu birimdeki elemanımız bir hata yapmıştır bunun da cezasını çekmiştir. Tabii ki Galatasaraylı yöneticilerin de bunun hata olduğu ve bu lisansı alamayacaklarını bilerek çıkıp oynatmaları da bence bir hata. Artık bir karar aldık. Tahkimin vereceği kararı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Harun Erdenay, olayla ilgili federasyon içinde de bir suç araştırması yaptıklarını dile getirdi.

"Dörtlü Final'de bir Türk takımı olacaktır"

Harun Erdenay, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e en az bir Türk takımının kalacağına inandığını belirtti.

Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş'un Top 16'da aynı grupta yer aldığını hatırlatan federasyon başkanı, "Top 16'da 3 Türk takımının olması gurur verici. En az bir Türk takımının Dörtlü Final'de olacağına inanıyorum. Darüşşafaka Doğuş ilk kez buraya katıldı ve gerçekten önemli bir başarı elde etti. Fenerbahçe ve Anadolu Efes'in bu sene Dörtlü Final için şanslı olduğuna inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"2017'de de madalya mücadelesi vereceğiz"

Harun Erdenay, ev sahipliği yapacakları 2017 Avrupa Şampiyonası'nda madalya mücadelesi vereceklerini belirtti.

Turnuvanın tekrar Türkiye'ye alınmasını büyük bir başarı olarak niteleyen Erdenay, "Gruplardan birinin yanı sıra finaller de Türkiye'de olacak. Grup maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda ve finalleri ise Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenleyeceğiz. 2001'den sonra bu turnuvayı tekrar Türkiye'ye getirmek bir başarıdır. Format gereği gruplardan sonra 16 takım İstanbul'da şampiyonluk mücadelesi verecek. Biz de 2001 ve 2010'da olduğu gibi madalya mücadelesi vereceğiz."

"Olimpiyat elemelerine ev sahipliği yapmak istiyoruz"

Federasyon başkanı Erenay, 2016 Olimpiyat Oyunları'nın elemelerine ev sahipliği yapıp, olimpiyat vizesi almak istediklerini aktardı.

Elemelerin 3 ülkede olacağını ve 6 adayı bulunduğunu anlatan Erdenay, gelecek ay ev sahibi ülkelerin açıklanacağını vurgulayarak, "Bizimle birlikte 6 ülke başvurdu. Asya'dan Filipinler, diğerleri Avrupa'dan Türkiye, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve İtalya başvuruda bulundu. Asya'dan tek ülke olduğu için Filipinler'in bir hakkı alacağını düşünüyorum. Diğer 3 haktan ikisi Avrupa'ya verilir. Bu organizasyona ev sahipliği yapmak yetmiyor, olimpiyatlara katılmak için birinci olmak gerekir" şeklinde konuştu.

Elemelere ev sahipliği yapmaları durumunda olimpiyat vizesi için şanslarının yüksek olduğunu anlatan Erdenay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Organizasyonu alırsak seri başı olan Fransa, İtalya ve Sırbistan'dan mutlaka biriyle eşleşeceğiz. Bunun yanı sıra Arjantin, Meksika gibi güçlü ekipler var. Milli takım bundan önce evinde oynadığı turnuvalardan hep başarıyla ayrıldı. Elemelere ev sahipliği yaparsak burada seyircimizin desteğiyle olimpiyat şansımızın olacağını düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Romanya'dan birincilik geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz