Basketbol

"Avrupa Ligi gittikçe kapalı hale geliyor"

17 Kasım 2015 Salı 11:22 - Son Güncelleme 17 Kasım 2015 Salı 11:27

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, açıklamalarda bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, THY Avrupa Ligi'nde gelecek sezon uygulanacak 16 takımlı sistemin, organizasyonu küçülteceğini söyledi.

Erdenay, yaptığı açıklamada, 24 takımlı eski sistemin daha iyi olduğuna inandığını belirterek, "16 takımdan 11'i zaten girmiş, diğer bütün takımların beş şansı kalıyor" dedi.

Avrupa'daki her kulübün Avrupa Ligi organizasyonunda yer almak istediğine dikkati çeken Harun Erdenay, "Her takım, kedinin ciğere uzanması misali, oraya uzanmaya çalışıyor. Gittikçe güçleşiyor, kapalı lig haline geliyor. Bence durum iyi değil. Eskisi gibi 24 takımlı oynanıp elemeyle devam edilmesi daha iyi olurdu" diye konuştu.

2017 Avrupa Şampiyonası adaylığı

Başkan Erdenay, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği konusunda güçlü adaylardan biri olduklarını dile getirdi.

Başvurularının 2015 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa'nın yaptığı gibi grup ve final aşamasına ev sahipliği yapacak şekilde olduğunu kaydeden Harun Erdenay, organizasyonun farklı ülkelerde yapılmasıyla salonların dolduğunu ifade etti.

2015 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Letonya, Fransa, Almanya ve Hırvatistan'da salonların tamamen dolduğuna dikkati çeken Erdenay, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Antalya, Kayseri, İzmir'de oynatıyorsun, ülkenin takımı olmadığı için dolmuyor. Son şampiyonada salonlar tamamen doldu. Bizim başvurumuz da Fransa'nın yaptığı gibi grup ve final maçlarına ev sahipliği yapacak şekilde. Bence en güçlü adayız."

2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'ne ev sahipliği için de başvuru yaptıklarını hatırlatan Harun Erdenay, bu konuda da şanslarının yüksek olduğunu söyledi.

Elemelere ev sahipliği yapmak amacıyla Filipinler'in yanı sıra Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İtalya ile birlikte aday olduklarını vurgulayan Erdenay, "Filipinler, Asya ülkesi olduğu için birini onlara verecekler. Diğer ikisini de Avrupa ülkeleri alacak. Tahminim bu ikinin içine gireceğiz" diye konuştu.

"Hidayet Türkoğlu bizim için büyük şans"

Harun Erdenay, Türkiye Basketbol Federasyonu'nda üst düzey yönetici olarak görev alan Hidayet Türkoğlu'nun hem kendileri için hem de gençler için büyük bir şans olduğunu ifade etti.

Türkoğlu'nu, basketbolu bırakmasının ardından kaçırmak istemediklerini anlatan başkan Erdenay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk basketboluna hizmet etmesini istedik. Sağ olsun geldi. NBA'deki tecrübelerini aktaracak. Bir pilot takım kurma fikri dışında NBA maçlarında seyirci çekmek için yapılan aktiviteyi buraya katmak istiyor. NBA'deki sponsor yapısını anlattı. NBA, dünyada en çok sponsor alan organizasyon. Bu alanlarda bize destek olacak."

"Alt liglerdeki kulüplerin gelirini artırmak istiyoruz"

Federasyon başkanı olarak verdiği sözlerden birinin Spor Toto Basketbol Ligi'ne sponsor bularak yerine getirdiğini hatırlatan Harun Erdenay, "TRT yayını demiştim onu da yaptık. Kulüpler kazanç elde edecekler. Üçüncü verdiğim sözlerden biri de alt liglerdeki kulüplerin gelirini artırmak. Şimdi bu sözümü yerine getirmek istiyorum. İddia gelirlerini artıracağız ve sponsor bulacağız" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde geride kalan haftaları da değerlendiren Erdenay, ligin inanılmaz bir mücadeleye sahne olduğunu vurgulayarak, "Büyükçekmece, Fenerbahçe'yi yendi. Tabii Fenerbahçe'de konsantrasyon eksikliği oluyor. Ancak Büyükçekmece'nin kazanması ligin kaliteli olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Sıradaki Haber
'Potanın Perileri'nin ilk hedefi İsrail
Yükleniyor lütfen bekleyiniz