Basketbol

"Çok büyük bir fırsat"

12 Aralık 2015 Cumartesi 16:34 - Son Güncelleme 12 Aralık 2015 Cumartesi 14:46

EuroBasket 2017 finallerinin Türkiye'ye verilmesi büyük sevinç yarattı.

FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Onursal Başkanı Turgay Demirel, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bir grubun ve final turu maçlarının İstanbul'da oynanacak olmasından dolayı heyecan duyduğunu belirtti.

Demirel, TBF'nin internet sitesinde yer alan açıklamasında, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın İstanbul'da düzenlendiğini hatırlatarak, "2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın bir grup ve final turunu düzenleme hakkının Türkiye'ye verilmesinden dolayı oldukça heyecanlıyım" ifadelerini kullandı.

2001'deki turnuvanın Türk basketbolu açısından dönüm noktası olduğuna değinen Turgay Demirel, "Harun Erdenay liderliğinde üst düzey bir organizasyon düzenleyerek hem Türkiye'yi hem de Türk basketbolunu dünyanın dört bir yanındaki taraftarlara en iyi şekilde tanıtacağımız hususunda hiç şüphem yok" şeklinde görüş belirtti.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay da 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) dört grubundan birine ve final turu maçlarına ev sahipliğinin, Türk sporu için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Şampiyonanın, ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok" dedi.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Avrupa Yönetim Kurulu'nun, Almanya'nın Münih kentindeki bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye'yi TBF Başkanı Harun Erdenay, TBF Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu, TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ve TBF Strateji ve Pazarlama Danışmanı Bettina Kuperman temsil etti.

Öncelikle Türkiye olmak üzere, EuroBasket 2017'ye aday diğer ülkeler Finlandiya, İsrail, Romanya ve Polonya'nın gerçekleştirdiği sunumların ardından sonuçları FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel açıkladı. Finlandiya, İsrail ve Romanya'nın grup maçlarına ev sahipliği yapacağını belirten Demirel, Türkiye'nin bir grubun yanı sıra final turunun ev sahibi olacağını duyurdu.

Gruplara ev sahipliği hakkı kazanan ülke temsilcileri büyük sevinç yaşarken, temsilciler açıklamanın ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Erdenay: "12 Dev Adam, yeni jenerasyona da ilham olacaktır"

TBF Başkanı Erdenay yaptığı açıklamada, şampiyonanın TBF ve Türk sporu için önemini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Öncelikle FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'e ve FIBA Avrupa Yönetim Kurulu'na ve Türkiye Basketbol Federasyonu'na bizlere güvendikleri için teşekkür ederim. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, hükümetimiz ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de adaylık sürecinde gösterdikleri destek için ayrıca teşekkür etmek isterim. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, federasyonumuz ve sporumuz için çok önemli bir fırsattır. Şampiyonanın ülkemiz ve uluslararası basketbol üzerinde uzun süreli ve olumlu bir etki bırakacağına dair hiçbir şüphem yok."

Şampiyona sırasında düzenleyecekleri basketbol kampına dikkati çeken Erdenay, "TBF için uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak, saha üzerinde yaşanan heyecanın çok daha ötesindedir. 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası, hem ülke basketbolu hem de Avrupa basketboluna yatırım yapmak için çok önemli bir fırsat teşkil etmektedir. CAMP PASS IT ON Avrupa projesi, bunu sağlamak için atacağımız adımlardan sadece bir tanesidir" ifadelerini kullandı.

"İnşallah, Türk halkını sevince boğarız"

TBF Üst Yöneticisi Türkoğlu ise Türkiye'nin bu tür organizasyonları daha önce başarıyla yaptığını anımsatarak, ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üst düzey organizasyonlara ev sahipliği yapmanın devletin desteğiyle daha kolay hale geldiğine dikkati çeken Türkoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanımıza, Sayın Kadir Topbaş'a desteklerinden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Türkoğlu, şampiyonada en iyi neticeleri almayı hedeflediklerini belirterek, "İnşallah, daha önce yaşadığımız başarılar gibi güzel bir neticeyle Türk halkını sevince boğarız" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ev sahipliğinin, gençlerin önünün açılması ve basketbolun popülerliğinin artması açısından bir avantaj olduğunu dile getiren Türkoğlu, şunları kaydetti:

"2001 FIBA Avrupa Şampiyonası'nda kazandığım gümüş madalya kariyerimin en önemli anlarından biriydi. Bu organizasyon, aynen 2001'de olduğu gibi Türkiye'deki spor organizasyonları için yeni bir standart oluşturacaktır. Ayrıca 12 Dev Adam, yeni jenerasyona da ilham olacaktır."

Sıradaki Haber
EuroBasket 2017 Türkiye'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz