Basketbol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Larkin'e milli takım forması

08 Şubat 2020 Cumartesi 20:15 - Son Güncelleme 08 Şubat 2020 Cumartesi 20:40

Türk sporuna yeniden kazandırılan Burhan Felek Atletizm Stadı'nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk vatandaşlığına geçen Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Shane Larkin'e ilk A Milli Takım formasını hediye etti.

Ay-yıldızlı takımda giyeceği "0" numaralı milli takım formasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alan Larkin, Erdoğan'a Anadolu Efes'te giydiği formayı takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burhan Felek Atletizm Stadının Açılış Töreninde, Türk vatandaşlığına geçen Shane Larkin'i sahneye davet etti...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman ile birlikte sahneye çıkan Larkin, Cumhurbaşkanına Anadolu Efes forması takdim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Larkin'e adının yazılı olduğu "0" numaralı A Milli Basketbol Takımı forması verdi.

"Artık 12 Dev Adamımız sahaya çok daha güçlü bir şekilde çıkacak"

Larkin ile birlikte "12 Dev Adam"ın daha güçlü olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Üst üste 3 defa EuroLeague'in en değerli oyuncusu seçilen basketbol sporunun önemli isimlerinden Shane Larkin, artık ay-yıldızlı formayla mücadele edecek. Vatandaşlığımıza aldık, imzasını üç gün önce attım. Böylece milli takımımızdaki bu tür güçlenme, meydana gelen sinerji inanıyorum ki kendi bünyemizde de çok daha farklı bir adımın atılmasına vesile olacaktır. Artık 12 Dev Adamımız inşallah sahaya çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır, Shane Larkin'in katılımıyla. Ülkemiz vatandaşlığı hayırlı olsun diyor, kendisine başarılar diliyorum." 

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Larkin resmen Türk vatandaşı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz