Basketbol

"Devler" ve "Periler" aynı karede!

25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:20 - Son Güncelleme 25 Ağustos 2014 Pazartesi 22:43

A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, bir araya geldi.

A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımı oyuncuları, milli takımlar sponsoru Garanti Bankası'nın düzenlediği gecede bir araya geldi.

Taksim'de bulunan Four Seasons Otel'de düzenlenen geceye, milli sporcular ve teknik heyetlerin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ve FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ile çok sayıda davetli katıldı.

"İlk defa bir arada Dünya Şampiyonası'na katılıyoruz"

Turgay Demirel, gecede yaptığı konuşmada, Türk basketbolunun 2014 yılında zirve yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hem kadınlarda hem de erkeklerde ilk defa bir arada Dünya Şampiyonası'na katılıyoruz. Basketbol camiası olarak bunun gururunu yaşıyoruz. Bununla da kalmadık, Türk basketbolu ilk defa altyapıda iki kategoride şampiyonluklar yaşadı. 2001 yılında düzenlediğimiz Avrupa Şampiyonası'nda sponsor bulmakta bile zorlanırken Garanti Bankası, Türk basketbolunun yanında yer aldı. Milli basketbolcuları burada topladıkları ve basketbol camiasını bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum."

İspanya'da 30 Ağustos'ta başlayacak FIBA 2014 Dünya Kupası'nda milli takımdan çok şey beklediklerini anlatan Demirel, "İspanya'ya gidecek takımımıza, son Dünya Kupası'nın gümüş madalyalı ekibi olduklarını ve çok iyi mücadele etmeleri gerektiğini hatırlatıyorum. Eylül ayının sonunda başlayacak Kadınlar Dünya Kupası'nda ise bir final yaşatmak arzusunda olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Karadere: "Tüm takımlarımızla ayrı ayrı gurur duyuyoruz"

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Karadere, milli takımları dünya şampiyonalarına uğurlamanın heyecanını yaşadıklarını anlatarak, "Bugün Türk basketbolunun başarılarından bahsedebiliyorsak, bunu Turgay Demirel ve ekibinin uzun yıllar aralıksız sürdürdüğü çaba ve emeklere borçluyuz. Basketbolun ulusal alanda kat ettiği yolun mimarlarından Turgay Demirel'i, FIBA Avrupa Başkanlığı'na seçilmesinden ötürü ayrıca kutluyorum. Avrupa basketboluna yapacağı değerli katkılar için, şimdiden heyecan ve gurur duyduğumuzu da eklemek istiyorum" diye konuştu.

Nafiz Karadere, 2001 yılından bu yana destekledikleri Türkiye basketbolunun ulaştığı noktadan dolayı gururlandıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"İçten benimsediğimiz, ilk günden beri ortak idealle yola çıktığımız TBF ile işbirliğimizi, Türk basketbolunun temsili ve spor kültürü adına çok değerli buluyoruz. Takımların başarılarında oyuncuların azminin, çalışkanlığının, yetenek ve tutkusunun yanı sıra gençlerin eğitim ve gelişimine yapılan yatırımların da önemli rol üstlendiğine inanıyoruz."

Genç basketbolcular sayesinde Türkiye'nin birçok başarıya imza atacağına inandığını anlatan Karadere, "12 Dev Adam'a İspanya'da gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda iyi şanslar ve başarılar diliyoruz. Potanın Perileri'ne ise ülkemizde gerçekleştirilecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda bol şans ve başarı dileklerimizi tekrarlıyoruz. Dualarımız her zaman sizinle. TBF Başkanı Turgay Demirel'in nezdinde tüm federasyona ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaptanların görüşleri

A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Kerem Gönlüm, Dünya Kupası'na son şampiyonanın finalisti olarak gittiklerini belirterek, "Son şampiyonanın finalisti olarak gittiğimiz bu turnuvada sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Halkımızın bizimle gurur duyacağı bir sonuçla döneceğimize inanıyorum" ifadelerini kulandı.

"12 Dev Adam"ın hazırlık maçlarında iç açıcı sonuçlar almadığını dile getiren Kerem, şöyle konuştu:

"Milli takım olarak Ergin (Ataman) ağabey yönetiminde yeni bir yapılanmaya gittik. Hazırlık maçlarında başarılı sonuçlar alamadık. İşin mücadele kısmında ise herkese teşekkür ediyorum. Herkes iyi niyetli bir şekilde gücünün sonuna kadar çalıştı. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Sahadaki mücadele iyiydi. Dünya Kupası'nda konsantrasyonumuz daha iyi olacaktır. Güzel sonuçlar alacağımıza da inanıyorum."

A Milli Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Nevriye Yılmaz ise Türkiye'de düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarının iyi gittiğini anlatarak, "Ülkemizde düzenlenecek şampiyona için çok heyecanlıyız. Kendi seyircimizin önünde uzun yıllar sonra böyle bir organizasyonda yer alacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Kupa ev sahiplerine yaramıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz