Basketbol

Erdenay 2015'ten memnun

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:24 - Son Güncelleme 30 Aralık 2015 Çarşamba 08:30

"Milli takım ve kulüpler bazında çok başarılı bir yıl geçirdik."

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, 2015 yılının Türk basketbolu için başarılı geçtiğini söyledi.

2015 yılını AA'ya değerlendiren Erdenay, hem milli takım hem de kulüpler bazında başarılı olduklarını belirtti.

Milli takımlarda çok hareketli bir yaz dönemi geçirdiklerini vurgulayan Erdenay, şöyle konuştu:

"Hem kadınlar hem de erkeklerde Avrupa şampiyonası oynadık. Kadın takımımız Avrupa beşincisi olarak olimpiyat elemesi oynamaya hak kazandı. Erkeklerimiz de Almanya'da zorlu bir grupta mücadele etti. Kuvvetli rakiplerle oynadık ve ikinci tura çıktık. İkinci turda 28 bin kişinin önünde ev sahibi Fransa'ya kaybettik. '12 Dev Adam' sahada sonuna kadar mücadele etti ve savaştı."

Milli takımda 2015 yılında bir değişim yaşadıklarını anlatan Erdenay, "Genç bir jenerasyonumuz var. Uzun yıllardır mili takımı sırtlayan Hidayet Türkoğlu, Ömer Onan, Kerem Tunçeri gibi çok önemli oyuncuları emekliye ayırdık. Gençlerimiz henüz o tecrübede değiller. Bu jenerasyon alt yaş gruplarında kazanmadıkları kupa kalmadı. Onlar da kısa zaman da yetişip ağabeylerinin yerini dolduracaktır" ifadelerini kullandı.

Kulüpler bazında da büyük başarılar yakalandığını aktaran Erdenay, "Fenerbahçe, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynadı. Banvit, Avrupa Kupası'nda son dörde kaldı. Trabzonspor Medical Park, Eurochallenge'te final oynadı ve dramatik bir şekilde şampiyonluğu kaçırdı. Bakıldığında milli takım ve kulüpler bazında çok başarılı bir yıl geçirdik. İnşallah 2016 yılında da bu başarıları devam ettirmek istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Türk basketbolcular, Romanya forması giyecek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz