Basketbol

FIBA Olağanüstü Kongresi İstanbul'da

15 Mart 2014 Cumartesi 14:27 - Son Güncelleme 15 Mart 2014 Cumartesi 14:51

FIBA'nın Olağanüstü Kongresi yarın İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği'nin (FIBA) Olağanüstü Kongresi yarın İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleşecek.

FIBA'ya üye 213 ülke federasyonundan 200'ünün rekor katılımla yer alacağı toplantı, 2014 Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonası kura çekiminin de yapılacağı Çırağan Palace Kempinski'de düzenlenecek.

Kongrede, FIBA yönetimi yapısını daha işlevsel hale getirebilmek adına bazı değişiklikler görüşülecek. FIBA'nın gelecek hedefleri ve basketbolun daha fazla ülkede popüler bir spor haline gelebilmesi için atılabilecek adımların gündem maddesi olacağı toplantıda, vizyon ve yönetimsel konuların yanı sıra gitgide yaygınlaşarak dünya çapında turnuvaları düzenlenmeye başlayan 3'e 3 basketbol organizasyonunun gelişimi de masaya yatırılacak.

Bir önceki FIBA Olağanüstü Kongresi, 1989 yılında Almanya'nın Münih kentinde düzenlenmişti. Bu kongrede, 1992 Barcelona Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan itibaren profesyonel NBA oyuncularının da Avrupa basketbolunun gelişimi açısından turnuvalarda yer alması oy birliğiyle kabul edilmişti.

Sıradaki Haber
Türkiye kura çekiminde 2. torbada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz