Basketbol

"Hedefimiz gruptan lider çıkmak"

20 Eylül 2018 Perşembe 11:20 - Son Güncelleme 20 Eylül 2018 Perşembe 11:32

İspanya'da düzenlenecek FIBA Kadınlar Dünya Kupası'nda yer alacak A Milli Basketbol Takımı'nın oyuncusu Tilbe Şenyürek, uzun süreli hazırlık dönemini iyi geçirdiklerini ve organizasyonda çalışmalarının karşılığını almayı hedeflediklerini söyledi.

Tilbe Şenyürek, çalışmaları en iyi şekilde tamamladıklarını vurgulayarak, "Artık bitti, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. İspanya'da tüm emeğin karşılığını inşallah alacağız." dedi.

Uzun bir kamp dönemi geçirdiklerini hatırlatan 23 yaşındaki basketbolcu, "İlk defa ciddi sakatlık olmadı. Umarım turnuva sonuna kadar olmaz. Sağlık ekibimiz bizi iyi hazırladı. Fiziksel ve mental anlamda ilk defa hazır bir milli takım olduğumuzu söyleyebilirim." diye konuştu.

- "Hedefimiz gruptan lider çıkmak"

Tilbe, ilk hedeflerinin gruptan lider çıkmak olacağını dile getirdi.

Grup liderliğinin büyük avantaj sağlayacağına dikkati çeken Tilbe Şenyürek, "Hedefimiz gruptan lider çıkmak. En zorlu maçımız Avustralya ile olacak. Umarım o zorlu maçı geçerek grubu lider tamamlarız." ifadelerini kullandı.

Tilbe Şenyürek, geçmişte büyük başarılara imza atmış tecrübeli oyunculardan milli takım bayrağını teslim almanın önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bir önceki jenerasyonun başarıları, Türk Milli Takımı'nı en iyi şekilde temsil etmesi ve aldığı madalyaların verdiği sorumluluk çok fazla. O jenerasyondan Işıl kaldı. O da genç sayılır, bizim jenerasyondan diyelim. Tecrübesizliğimizi antrenman ve maçlarla üstümüzden attığımızı düşünüyorum. Önceki yıllardaki gibi ne yaptığını bilmeyen bir jenerasyon şimdi yok. İşimiz çok zor. Bizden öncekilerin yükselttiği çıtayı düşürmeden daha yukarı çıkarmak en büyük hedefimiz. Umarım en iyi şekilde mücadele ederiz."

Sıradaki Haber
A Milli Kadın Basketbol Takımı, İspanya'ya gitti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz