Basketbol

"Larkin keşke hemen gelse"

20 Ocak 2020 Pazartesi 15:24 - Son Güncelleme 20 Ocak 2020 Pazartesi 15:27

Erkek Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ufuk Sarıca, ay-yıldızlı ekip hakkında açıklamalarda bulundu. Shane Larkin'in durumuna değinen tecrübeli koç, "Keşke hemen gelse de şubat ayındaki maçlarda takımla olsa" dedi.

Erkek Milli Basketbol Takımı ve Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, All-Star maçının ardından milli takıma ilişkin soruları yanıtladı.

Tecrübeli koç, Shane Larkin'in Türk vatandaşlığına geçiş süreciyle ilgili, "Larkin çok iyi bir oyuncu; özellikle de bire birde tutulması zor bir isim. Kendisiyle ilgili görüşüm olumlu. Bir an önce işlemler tamamlanırsa Hollanda ve İsveç maçlarında kendisinden faydalanabiliriz" ifadesini kullandı.

Hem Larkin hem de Wilbekin'i aynı anda takıma çağırabileceğini belirten Sarıca," İkisi de iyi oyuncu. Wilbekin'i de es geçmemek lazım. Geçen sene sakatken de geldi milli takıma. Gerçekten karakterli bir oyuncu." dedi.

Ufuk Sarıca, Kanada'daki Olimpiyat Elemelerine de değindi ve "Bir kere sistem daha zor. Altı takım var ve biri çıkıyor. Gruptan çıkarsak Yunanistan ve Kanada gibi takımlar bizi bekliyor. Ayrıca yol çok uzun ve saat farkı var ama bütün mücadelemizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

Ay-yıldızlılar, 23-28 Haziran tarihlerinde Kanada'nın Victoria kentinde Olimpiyat Elemeleri'ne katılacak.

Milliler 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri mesaisine ise şubat ayında başlayacak.

21 Şubat'ta Ankara'da Hollanda'yı ağırlayacak ay yıldızlılar, 24 Şubat'ta Stockholm'de İsveç karşısına çıkacak.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
"Tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz