Basketbol

"Milli formayı gururla taşıyorum"

15 Kasım 2016 Salı 14:53 - Son Güncelleme 15 Kasım 2016 Salı 12:15

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Holingsvorth, iddialı açıklamalarda bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Kuanitra Holingsvorth, Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerine katılarak, altın madalya kazanmak istediklerini söyledi.

ABD asıllı oyuncu Holingsvorth, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda Bosna Hersek ve Romanya ile oynayacakları karşılaşmaları ve milli takımının hedeflerini AA'ya değerlendirdi.

"Altın madalya kazanarak koleksiyonu tamamlamamız lazım"

Türkiye'nin, Avrupa şampiyonalarında 2011'de gümüş, 2013'te bronz madalya kazandığını hatırlatan Holingsvorth, "Altın madalya kazanarak koleksiyonu tamamlamamız lazım." dedi.

Bosna Hersek ve Romanya'nın kaliteli iki takım olduğunu belirten Holingsvorth, "İki takımla da evimizde oynuyoruz. Şu an çok iyi bir hazırlık dönemi geçirip, ikisiyle de izleyicilerimizin önünde iyi maç çıkaracağımızı düşünüyorum. İki maç da önemli. Biz konsantreyiz, çıkıp oynayacağız." diye konuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi'nde forma giyen milli oyuncu, Ankaralı basketbolsevere ayrı bir parantez açarak, 2012'de olimpiyat elemelerinde bu seyirci önünde oynadım ve müthişti. Bize çok desteği oldu. Onların önünde oynamaktan çok mutluluk duyacağım." değerlendirmesinde bulundu.

"Milli formayı gururla taşıyorum"

2012 yılında Türk vatandaşlığına geçmesinin ardından A Milli Kadın Basketbol Takımı'na giren ABD asıllı pivot, "Ne zaman bu formayı üzerime giysem, gururla taşıyorum." diye görüş belirtti.

Milli takımda oynamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Holingsvorth, "Federasyon bana bu fırsatı verdi. Bu formayı üzerime giymekten mutluluk duyuyorum. Burası benim için bir aile ortamı gibi. Performansımı en iyi şekilde sunmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Pelin Derya Bilgiç: "Hedefimiz öncelikle iki maçı kazanmak"

Milli takımın 22 yaşındaki oyuncusu Pelin Derya Bilgiç ise 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde karşılaşacakları Bosna Hersek ve Romanya'yı daha önce yendiklerine dikkati çekti.

"Hedefimiz öncelikle önümüzdeki iki maçı kazanmak" diyen Pelin, şöyle devam etti:

"Daha sonra Avrupa Şampiyonası'na gidip adım adım devam etmek istiyoruz. Daha önce bu iki takımla oynadık ve kazandık. O maçlara çok iyi hazırlanmış ve iyi mücadele ederek istediğimiz sonuçları almıştık. Bu sefer de aynı şekilde olmasını istiyoruz."

A Milli Takım'ın, Avrupa şampiyonalarında eksik olan altın madalyayı kazanabileceklerine inandığını vurgulayan Pelin, "Çalışarak doğru zamanda doğru şeyler yaparak, kendimize güvenerek bütün başarıları elde edeceğimize inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Pelin, takımda ekip ruhunun hakim olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Senelerdir beraberiz. Genç yaştaki oyuncular altyapıda hep beraberdi, büyükler de beraberdi. Geçen sene bir karma takım halinde kaynaşma devam etti. Yoğun geçen sezonun ardından yaz aylarında da beraberdik. Bu yüzden birlik, beraberlik ruhumuzu devam ettirebiliyoruz. Bu da bizim için önemli."

Ankaralı basketbolseverlere övgü

Maçlarda seyirci unsurunun takımın motivasyonu açısından önemli olduğuna dikkati çeken Pelin Derya Bilgiç, Ankara seyircisinden övgüyle bahsetti.

Pelin, Ankara seyircisini maçlara davet ederek, "Daha önce kadroda olmasam da izlemeye geldiğimde Ankara seyircisinin ne kadar güçlü olduğunu gördüm. Onlar sayesinde maç kazanıldığını gördüm. Seyirciler çok önemli. Herkesi davet ediyoruz. Herkes gelsin ve bizi desteklesin. Bu atmosferle beraber ülkemizi, bayrağımızı daha yükseğe taşıyalım." şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Potada milli mesai
Yükleniyor lütfen bekleyiniz