Basketbol

Potada 2015 hedefi

01 Ocak 2015 Perşembe 15:03 - Son Güncelleme 01 Ocak 2015 Perşembe 15:08

''2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde etmeye çalışacağız"

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, 2015 yılında erkek ve kadın milli takımlarının Avrupa şampiyonalarında 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde etmesini hedeflediklerini söyledi.

Demirel, Türk basketbolunun 2015 yılı hedeflerini anlatarak, genç milli oyuncuların kulüp takımlarında oynama sürelerini değerlendirdi.

"2015 yılının en büyük önemi, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak için Avrupa şampiyonalarında yeterli sonucu almak" diyen Demirel, "Erkek ve kadın basketbol milli takımlarımızın katılacağı Avrupa basketbol şampiyonalarında olimpiyatlara katılma hakkını elde etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

2015 yılında Erkekler 19 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'na katılacaklarını vurgulayan Demirel, şöyle devam etti:

"Orada dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Onun için konsantre olacağız. Çünkü çok yetenekli 18, 19 ve 20 yaş jenerasyonumuz var. Onların hepsini bu şampiyonaya motive ederek, iyi hazırlayarak, dünya şampiyonluğunu elde etmek istiyoruz. Arjantin'in bir zamanlar o altın jenerasyonunun elde ettiği gibi."

Turgay Demirel, 2015 yılında kulüpler düzeyindeki hedeflerin de erkeklerde THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Finale kalmak, kadınlarda da geçen sezon olduğu gibi yine kupayı kazanmak olduğunu kaydetti.

"Ivkovic ve Obradovic gençlere sorumluluk veriyor"

Demirel, Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic ile Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in genç milli oyunculara önemli maçlarda önemli dakikalar verdiğini söyledi.

Türk basketbolunda her zaman çok yetenekli oyuncular bulunduğunu dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

"Tabi bu dönemdeki yetenekli oyuncularımız altın madalyaya da uzandılar ve son 3 yılda 4 altın madalya kazandık. Tanjevic ve Nihat İzic'in yaptığı şekilde gençlere yer verme, daha çok oynatma sistemini şimdi Ivkovic ve Obradovic'in sürdürdüğünü görüyoruz. Gerçekten çok yetenekli gençlere, önemli maçlarda önemli dakikalarda sorumluluk veriyorlar. Maçın başından itibaren ilk 5 oynatıyorlar. Kritik anlarda sorumluluğu onlara da bırakabiliyorlar. Banvit'te de Tolga ve Şafak önemli süreler alıyor. Onlar da Türk basketbolunun geleceği için çok önemli isimler. "

Bazı genç milli oyuncuların fazla süre alamamalarına ise üzüldüklerini aktaran Demirel, "Onların da oynayabilecek kapasitede olduklarını biliyoruz. Diğer antrenörlerimizin de bu konuya dikkat etmelerini ümit ediyoruz. Pınar Karşıyaka'da bir Egemen'in daha fazla oynamasını istiyoruz. Yahut Galatasaray Liv Hospital'de Ege'nin daha fazla oynamasını umut ediyoruz. Bunların hepsi gerçekten süre bulurlarsa, Türk basketbolunu ileride altın madalyaya taşıyacak isimler olurlar" diye konuştu.

"NBA'de Türkiye yeterince temsil ediliyor"

Furkan Aldemir'in Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76ers'e transfer olması ve oradaki Türk oyuncularla ilgili de Demirel, "NBA'de Türkiye yeterince temsil ediliyor. Önemli oyuncularımız var" dedi.

Turgay Demirel, NBA oyuncularının başarılı olmasını istediklerini belirterek, "Ümit ediyorum, hepsi iyi oynarlar ve başarılı olurlar. Bizim için en önemlisi onların sağlıklı olarak milli takıma hazır gelmeleri" diye konuştu.

AA

Sıradaki Haber
Dünya Şampiyonası İspanya'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz