Basketbol

Potada milli mesai

20 Temmuz 2015 Pazartesi 20:36 - Son Güncelleme 20 Temmuz 2015 Pazartesi 20:39

"12 Dev Adam", Avrupa Şampiyonası mesaisine İzmir'de başladı.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı, ilk kamp dönemine Çeşme'de başladı.

Avrupa Şampiyonası'nda B Grubu'nda İzlanda, İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya ile karşılaşacak A Milli Takım, 6 gün sürecek Çeşme kampında ilk antrenmanını yaptı.

Başantrenör Ergin Ataman, geçen Basketbol Dünya Şampiyonası öncesinde olduğu gibi bu yıl da şampiyona hazırlıklarına Çeşme'deki kampla başladıklarını belirtti.

Bu kampın temel amacının, daha sonra İtalya'da yapacakları taktik, teknik ve kondisyon ağırlıklı kamp dönemine hazırlık olduğunu ifade eden Ataman, şunları kaydetti:

"Yaklaşık olarak 4 haftadır oyuncularımız sezon bitiminden beri yaz tatilindeler. Tabi ki ilk başta çok ağır yüklemelerle başlamak istemiyoruz. İlk önce bir 6 gün Çeşme'de her gün tek antrenmanla geçeceğiz. Oyuncularımız tatillerine yarı devam edecekler ama bir taraftan da onları fizik kondisyon olarak, vücut, beden ve basketbol olarak daha sonra yapacağımız çalışmalara hazırlama gayret içinde olacağız."

-Genç oyuncularla büyük hedeflere

Ataman, bu yıl kadroda ciddi anlamda revizyona gittiklerini ve takımı gençleştirdiklerine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Önemli hedeflerimiz var. Avrupa Şampiyonası'nda çok zor bir gruptayız ama bu gruptan çıkıp olimpiyatlara katılmak bizim en büyük hedefimiz. Geçen yıl dünya şampiyonasında ilk 8'e girmiştik. Belki madalya alamadık ama iyi bir izlenim bıraktık. İnşallah Çeşme kampı güzel bir başlangıç olur ve bu sefer de hem madalyaya ulaşıp hem de olimpiyat vizesini alırız."

-A milliler çalışmalarına İtalya kampıyla devam edecek

Şampiyonaya hazırlık dönemine ilişkin de bilgiler veren Ataman, hazırlıklarını cumartesi gününe kadar Çeşme'de sürdürdükten sonra İstanbul'a döneceklerini ve 27 Temmuz Pazartesi günü 12 günlük kamp dönemi için İtalya'ya gideceklerini kaydetti.

Ataman, İtalya'da yapacakları dağ kampında hem fizik kondisyon hem de taktik, teknik ağırlıklı çalışmalar yapacaklarını dile getirerek, "Kampın sonunda 2 de hazırlık maçı yapacağız. Tabi daha çok başındayız daha sonra 11 hazırlık maçı oynayacağız, yurt dışında turnuva oynayacağız. İstanbul'da ayrıca 2 hazırlık maçı oynayacağız ve Avrupa Şampiyonası'na hazırlanmaya çalışacağız" dedi.

-Çalışmalara 6 oyuncu daha sonra katılacak

Ergin Ataman, şampiyona için 20 kişilik bir aday kadro belirlediklerini hatırlatarak, kadronun tamamının İtalya kampında bir araya geleceğini ifade etti.

Bu yıl ki kadroya dahil olan dün Ümit Mili Takımla Avrupa üçüncülüğü derecesi elde eden Kartal Özmızrak ve Emircan Koşut'un, kampa yarın dahil olacaklarını belirten Ataman, Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri devam eden Boby Dixon ile NBA'de oynayan Ersan İlyasova, Ömer Aşık ve Furkan Aldemir'in de Çeşme dönüşü İstanbul'da takıma katılacaklarını bildirdi.

-"Sakatlıksız bir dönem geçirmek istiyoruz"

Milli oyunculardan Oğuz Savaş ise Çeşme kampıyla önemli bir hazırlık dönemine girdiklerini belirtti.

Buradaki kampın, uyum açısından ve ağır çalışma dönemine hazırlık açısından önemli olduğunu ifade eden Savaş, "Bu kamplarda bizim başlangıçta en büyük temennimiz, bu hazırlık dönemini sakatlıksız sağlıklı bir şeklide geçirebilmek. Önceki yıllarda zaman zaman kötü tecrübelerimiz oldu. İnşallah bu sene öncelikle sağlıklı, sakatlık olmadan güzel bir kamp dönemi geçiririz. Önümüzde 1,5 ay gibi bir süre var, o sürede en iyi şekilde hazırlanıp Avrupa Şampiyonasına en hazır şekilde gitmeye çalışacağız" diye konuştu.

Sinan Güler de zorlu bir sürecin kendilerini beklediğini dile getirerek, "Zorlu rakipler bizi bekliyor. Biz de olabildiğince en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan tebrik mesajı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz