Basketbol

"Potanın Kraliçeleri"nden İsrail mesaisi

22 Şubat 2016 Pazartesi 21:18 - Son Güncelleme 22 Şubat 2016 Pazartesi 23:06

Milliler, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçına hazırlanıyor.

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 24 Şubat Çarşamba günü deplasmanda İsrail ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, başantrenör Aziz Akkaya yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda, milliler taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Isınma hareketlerinin ardından hücum setlerinin üzerinde durulduğu idmanda şut, turnike ve serbest atış çalışmalarının ardından 5'e 5 set organizasyonları yapıldı.

Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aziz Akkaya, İsrail'in ciddi bir rakip olduğunu ve grup ikinciliği için şanslarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Deplasmanda enerji ortaya koymamız lazım. Deplasman maçları her zaman zordur. Kendi tempomuzda oynayabilirsek bizim için sorun olmaz. Maça iyi başlayıp hem rakibin hem de seyircisinin direncini kırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu maçı kazanıp olimpiyat elemelerine hazırlanmak istediklerini, sağlıklı ve hazır olarak olimpiyatlarda madalyaya uzanmayı amaçladıklarını dile getiren Akkaya, "Geniş bir kadromuz var. Bizim için yaş değil mücadele önemli. Uzun bir periyot ve bu işin sakatlığı ve yorgunluğu var. Elemeleri geçeceğimizi düşünüyorum. Geçen olimpiyatta yarı final oynayamadık. Şimdi oynayarak madalya alıp gelmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli takım oyuncularından Esra Ural ise Romanya maçında doğru zamanda doğru şeyler yaparak kazanmayı bildiklerini ve bu maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Önümüzdeki İsrail maçına odaklandık. Bu maçı da kazasız atlatırsak kafamız çok rahat olacak. İsrail ile daha önce oynamıştık ve tanıdığımız oyuncular var. Üst üste iki kere olimpiyatlara gitmek ve derece yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Erdenay: "Garantilemek istiyoruz"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve Türkiye Futbol Federasyonu Üst Yöneticisi Hidayet Türkoğlu da antrenmanı izledi.

Harun Erdenay, grupta üçte üç yaptıklarını ve İsrail maçını kazanarak Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi garantilemek istediklerini söyledi.

Takımın deplasmandan geldiği için biraz yorgun olduğunu ve rakiplerinin üst üste kendi evinde maç yapacağını hatırlatan Erdenay, Romanya karşılaşmasında oynadıkları iyi oyunu İsrail'de de sürdürerek kazanacaklarını ifade etti.

Hidayet Türkoğlu ise Romanya karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını ve İsrail karşısında da kazanarak serilerini devam ettireceklerini aktardı.

Nevriye Yılmaz'dan takıma destek

Elemeler için aday kadroda yer alan milli oyunculardan Nevriye Yılmaz, İsrail karşılaşması öncesi takım arkadaşlarına destek verdi.

Milli takımın üç maçı da kazandığını vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Sezonu sağlıklı bir şekilde bitirirsek yazın olimpiyat elemelerinde beraber olacağız. Genç oyuncular daha fazla şans buluyor ve bu onlar için güzel bir tecrübe oluyor. İsrail maçının daha zor olacağını ama kazanacağımızı düşünüyorum. Takım çıkışta ve herkesin güveni oturmaya başladı. Son iki maçı evimizde kazanarak, gruptan namağlup çıkmak istiyoruz."

Bu arada antrenman öncesinde oyunculardan Işıl Alben'in doğum günü kutlandı.

Sıradaki Haber
Ay-yıldızlıların galibiyet sevinci
Yükleniyor lütfen bekleyiniz