Basketbol

Turgay Demirel millilere inanıyor

09 Haziran 2015 Salı 12:00 - Son Güncelleme 09 Haziran 2015 Salı 12:07

"Milli takımlarımızın hedefi de diğer ekipler gibi olimpiyatlara katılabilmek''

FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, bu yıl Avrupa basketbol şampiyonalarında mücadele edecek kadın ve erkek milli takımların olimpiyatlara katılmayı hedeflediğini söyledi.

Demirel, yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nda kadınlarda şampiyon olan takımla erkeklerde ilk ikiye girecek ekiplerin doğrudan 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacağını ifade etti. Demirel, "Milli takımlarımızın hedefi de diğer ekipler gibi olimpiyatlara katılabilmek. En azından olimpiyatlar için eleme oynayacak takımlar arasında yer almak" dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nı yakından takip ettiğini belirten Demirel, "Hazırlık turnuvalarında çok başarılı neticeler elde ettiler. Bu Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olacaklarına inanıyorum. İnşallah eylül ayında da erkek milli takımımız hedefini gerçekleştirecek" diye konuştu.

Demirel, FIBA Avrupa Başkanı olarak bu yıl gerçekleştirilecek iki organizasyonun da iyi geçmesi dileğinde bulundu.

Şampiyonalarda mücadele edecek tüm ekiplerin organizasyona en güçlü kadrolarıyla katılmalarını beklediğini dile getiren Demirel, "Bir başka dileğim de bu yıl şampiyonalarda çok özel bir yılın yaşanması. Erkeklerde ilk kez bir şampiyona 4 ülkede düzenlenecek. Sadece bu durum bile şampiyonayı çok özel bir konuma getiriyor" ifadelerini kullandı.

"Ligimiz, Avrupa'nın en önemlisi"

Dünyanın en başarılı başantrenörleri ve en yetenekli basketbolcularının Türkiye'de yer aldığını savunan Demirel, "Çok başarılı bir lig geçiyor. Hem kadın hem de erkek basketbol ligimiz, Avrupa'nın en önemlisi. Obradovic, Ivkovic gibi isimler de Türkiye'de görev yapıyor. Bunun sonucunda Türk basketbolu, kulüpler düzeyinde de çok üst noktaya ulaştı" diye konuştu.

Demirel, Türk takımlarının bu yıl hem kadınlarda hem de erkeklerde Dörtlü Final oynama başarısı gösterdiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Avrupa'da mücadele eden takımlarımızın hepsi çok başarılı sonuçlar aldı. Basketbolun bu noktaya gelmesi anlamında çok mutluyum. Bunun böyle istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. İnanıyorum ki, hem kulüplerimiz hem yöneticilerimiz hem de sporcu ve antrenörlerimiz, Türk basketbolunu kulüpler ve milli takımlar düzeyinde daha da ileri götürmek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklar ve Türk basketbolu bugün olduğundan daha iyi noktalara mutlaka ulaşacak."

Turgay Demirel, Türk basketbolunun gelecek için altın jenerasyonunu yakaladığını ve bunun böyle devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
"Potanın Perileri"ne moral yemeği
Yükleniyor lütfen bekleyiniz