Basketbol

Türk basketbolcular, Romanya forması giyecek

28 Aralık 2015 Pazartesi 14:33 - Son Güncelleme 28 Aralık 2015 Pazartesi 12:41

Türk sporcular Kılıç Karakuş ve Levent Kemal Tüzer, Romanya için ter dökecek.

Türk basketbolcular Kılıç Karakuş ve Levent Kemal Tüzer, Türkiye Yıldız Erkekler Milli Takımı'nda forma şansı bulamayınca, milli takım tercihlerini Romanya'dan yana kullandı.

Hem Romanya ve hem de Türkiye vatandaşlığı bulunan genç basketbolcular Kılıç ve Levent Kemal, Romanya Basketbol Federasyonu'ndan Teknik Departman Müdürü Tudor Costescu'nun irtibata geçmesiyle Romanya Milli Takımı'na katılarak, 16 Yaş Altı Basketbol Turnuvası'nda bu ülke adına mücadele etti.

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'un altyapısı oyuncusu Kılıç Karakuş, AA'ya yaptığı açıklamada, turnuvada, Türkiye Milli Takımı'ndan arkadaşlarını ve antrenörlerini gördüğünde duygusal olarak rahatsız olduğunu belirtti.

Organizasyon sırasında, sık sık Türkiye'deki babasıyla görüştüğünü söyleyen Kılıç Karakuş, "Üzerimde Romanya Mili Takımı forması vardı ve salonda Türk bayrağını gördüğümde, çok rahatsız oldum. Babamı arayıp Türkiye'ye geri dönmek istediğimi söyledim" dedi.

Kılıç Karakuş, Romanya Milli Takımı formasıyla Türkiye'ye karşı hayatının en zor ve duygusal maçına çıktığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Olaya profesyonel olarak yaklaşmaya çalıştım ama bedenim maçta olsa da zihnim başka dünyalardaydı. Bir türlü oyunumu tam anlamıyla sahaya yansıtamadım. Unutamayacağım, duygu yüklü bir maç oldu. Her zaman kalbinin üzerinde ay-yıldızlı bayrağı görmek isterim ama bu sefer olmadı."

Kılıç Karakuş'un babası Celil Karakuş da oğlunun 3 sezondur Darüşşafaka Doğuş altyapısında oynadığını ve takıma katkısının yadsınamaz olduğunu kaydederek, hem antrenörleri hem de basketbol camiasındaki önemli isimlerin Kılıç'ın Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek yetenekte hem fikir olduğunu aktardı.

Türk Milli Takımı seçmelerinde kayırma olduğunu iddia eden baba Karakuş, şöyle konuştu:

"Kılıç, bu yılki performansıyla milli formayı sonuna kadar hak ediyordu. Gönlümüz her zaman Türk Milli Takımı'ndan yana ancak seçmelerde daima hayal kırıklığı yaşadık. Darüşşafaka Doğuş, Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank gibi büyük kulüplere seçilmeyen oyuncular, milli takıma seçildi. Çocukların yeteneğine bakılmadan, ailelerin kariyerlerine bakılıyor. Çocuklar ikinci planda bırakılıyor."

Sıradaki Haber
"Ataman'ın karar vermesi gerek"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz