Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Basketbol

"Ülkemize biraz olsun..."

08 Eylül 2015 Salı 22:56

A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, Almanya maçını değerlendirdi.

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) mücadele eden A Milli Takım'ın başantrenörü Ergin Ataman, Almanya'ya karşı kazanılan galibiyetin Türkiye'ye biraz olsun moral vermek açısından önemli olduğunu söyledi.

Ataman, Türk Milli Takımı'nın 80-75 kazandığı karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, son iki günde Türkiye'de yaşanan terör olaylarının ve alınan şehit haberlerinin kendilerini yıprattığını belirterek, "Almanya maçı bizim için çok önemliydi çünkü bu maçı kazanarak ülkemize biraz olsun moral vermek istiyorduk" şeklinde konuştu.

Bu sabah Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın kendilerini aradığını belirten Ataman, "Başbakanımız ve Spor Bakanımız sabah saatlerinde bizi arayarak oyuncularımızın tüm güçleri ile mücadele etmelerini ve ülkemize moral vermelerini beklediklerini söylediler. Maçın başında harika bir motivasyonumuz vardı ve ilk çeyrekte oyunu domine ettik" değerlendirmesinde bulundu.

Maçta 20 sayılık fark yakaladıklarını ve Almanya'nın Schröder ile Nowitzki'nin yaratmaya çalışacağı üretkenliği kilitlemeye yönelik bir strateji izlediklerini söyleyen Ataman, maç boyunca kontrolü ellerinde tuttuklarını kaydetti.

Alman Milli Takımı'nın iyi bir takım ve ev sahibi avantajına sahip olduğunu da unutmadıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Almanya'nın, Sırbistan'a son bölümde yenildiğini, bugün de maçtan kopmamak için uğraştığını ancak harika bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

"Biz Avrupa Şampiyonası'nın en zorlu grubunda mücadele veriyoruz ve ilk üç sırada bu gruptan çıkmak için uğraşıyoruz" diyen Ataman, bir galibiyet daha alınması durumunda hedeflerine ulaşacaklarını belirtti.

- Sinan Güler: "Kontrol elimizdeydi"

Milli takımın kaptanı Sinan Güler ise karşılaşmadan sonraki sevinç kısmıyla ilgili herhangi bir şey söylemek istemediğini belirterek, "Çünkü ülkemizde olan bitenlerden dolayı biz sadece elimizden gelenin en iyisini yaparak, mücadele ederek almamız gereken sonuçları yaratmamız gerekiyor. Başından itibaren maçın kontrolü elimizdeydi. Yarın Sırbistan maçı var. Artık sayfayı çevirip o maça bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Sinan Güler, maçtan önce neler konuşulduğu yönündeki soruya karşılık, iyi ve sert savunma yapmak ve ardından topu paylaşarak oynanması gerektiğini görüştüklerini söyledi.

Karşılaşmanın sonuna doğru sayı farkının bir ara 6'ya kadar eridiğinin hatırlatılması üzerine de tecrübeli oyuncu, bunun normal bir durum olduğunu ifade ederek, "Onlar çok fazla agresif oynadılar, biz ise sadece akıllı oynayıp farkın yeteri kadar kapanmasına izin vermedik" yorumunda bulundu.

Galibiyete önemli katkısı olan Semih Erden de artık yarın oynanacak Sırbistan karşılaşmasını düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İnşallah yarın da aynı sertlikte ve ciddiyette maça çıkacağız. Yarınki maçı da kazanmak için oynayacağız. Adım adım gitmek istiyoruz. Sonuçta bu maç burada bitti, yarınki karşılaşma önemli. Yarınki maça odaklanıp, en iyi şekilde oynayıp kazanmak istiyoruz."

Etiketler: AlmanyaBasketbolErgin AtamanEURO 2015moralTürkiye