Basketbol

VİDEO | "Bu yenilgi bizi caydıramaz"

02 Eylül 2014 Salı 21:11 - Son Güncelleme 14 Eylül 2014 Pazar 23:06

A Milli Takım Başantrenörü Ataman, Ukrayna yenilgisi sonrası iddialı konuştu.

Basketbol Milli Takımı Başantrenörü Ergen Ataman, Ukrayna mağlubiyetine ilişkin, "Bu mağlubiyet bizi turnuva dışında ya da ikincilik hedefinden de caydırmaz" dedi.

2014 FIBA Dünya Kupası C Grubu'ndaki üçüncü maçında Ukrayna'ya 64-58 yenilen A Milli Basketbol Takımı'nda beklenmeyen mağlubiyet moralleri bozdu. Başantrenör Ergin Ataman, düzenlenen basın toplantısında grupta istedikleri yere gelebilmeleri için Finlandiya maçına dikkati çekti.

"Finlandiya ile final niteliğinde bir maç oynayacağız" 

Finlandiya maçını 7-8 sayı farkla kazanmaları gerektiğini söyleyen Ataman, "Finlandiya ile bu grupta bizim için final niteliğinde bir maç oynayacağız. Kazanırsak grubu 2. bitirme şansımız çok yüksek. Bu mağlubiyet bizi turnuva dışında ya da ikincilik hedefinden de caydırmaz" diye konuştu.

Yeni Zelanda karşısında alınan galibiyet ve ABD karşısında gösterilen mücadele sonrasında "Takımda belki de rahatlık vardı" yorumunu yapan A Milli Takım Başantrenörü, "Amerika maçı sonrası kamuoyunda takımla ilgili güzel bir güven oluştu. O bizi belki de havaya soktu. Bugün beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Yarın tamamen konsantre bir şekilde bu maçı kazanmak için elimizden geldiğince mücadelemizi göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Ataman, Ukrayna maçına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı.

"Maça iyi başladık. Ömer ile içeride üstünlük kurduk ama bir türlü dışarıdan, Emir Preldzic dışında destek bulamadık. Hatalı tercihler de yaptık. Mesela devre sonuna giderken 6 saniye kala erken top kullandık. 3 sayı öndeyken 1 sayı farkla bitti. İkinci yarı aynı oyun düzeniyle devam ettik. Fakat maalesef bir türlü dışarıdan skorer yaratamadık. Bu sefer oyunu içeriye yıkmaya Oğuz ve Ömer ikilisi kullanmaya karar verdik. Bir ara bu tuttu ve fark bire kadar indi. Maçı yakaladık ama Ukrayna iki 3'lük bulunca yine geride kaldık. Sinan'ın yerini alan Cenk, Jeter'i çok kötü tuttu. Ömer iyiydi ama yoruldu. Aslında iki takım birbirine denk. Onlar sayı buldular ama biz bulamadık."

Cedi: "Olmayınca olmuyor"-

Milli basketbolculardan Cedi Osman da Ukrayna karşısında alınan yenilginin temel sebebini "sayı atamamak" olarak gösterdi. "Olmayınca olmuyor" diyen Cedi Osman, şunları kaydetti:

"Maça iyi başladık ve ilk devreyi önde götürdük. Ama 2. devre boşluklar verdik. Biz kaçırdık onlar attı. Hücumda biraz daha iyi oynasaydık, sayı yüzdemiz biraz daha artmış olsaydı farklı olabilirdi."

Osman, yarınki Finlandiya maçını kazanıp ikinci olmayı istediklerini sözlerine ekledi. 

Sıradaki Haber
"12 Dev Adam"ı 12'den vurdular!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz